Читај ми!

Dačić negira da je u sukobu sa Vučićem

Ova Vlada će dugo da traje, ocenio premijer Ivica Dačić i odbacio spekulacije da je u sukobu sa vicepremijerom Aleksandrom Vučićem. Blok koji čine SPS, PUPS i JS će i nakon sledećih izbora napraviti koaliciju sa naprednjacima, uveren je Dačić.

Premijer Srbije Ivica Dačić izjavio je da su potpuno netačne spekulacije da je u sukobu sa prvim potpredsednikom Vlade i predsednikom Srpske napredne stranke Aleksandrom Vučićem.

"Ne samo da sam ubeđen da će ova Vlada dugo da traje, nego mislim da će blok koji čine SPS, PUPS i JS napraviti koaliciju sa naprednjacima i posle sledećeg izbornog ciklusa", rekao je Dačić za Novosti.

Prema njegovim rečima, postoji koncepcijska saglasnost o ključnim državnim ciljevima, a vezivni faktor predstavljaju nesporni rezultati koje je ova Vlada ostvarila.

"Veoma uspešno sarađujem i personalno sa Vučićem, kao i naše stranke, i zbog toga verujem da bi ta naša saradnja mogla da bude dugoročna", rekao je premijer.

Dačić kategorično odbacuje glasine da postoji nekakva tajna osovina između njega i Tomislava Nikolića, čiji je cilj da se "istopi" ogromni uticaj koji ima Vučić.

"To je zaista domen naučne fantastike, pošto najviše kontakata imam upravo sa Vučićem. I u političkom smislu, kada je reč o krupnim odlukama koje smo donosili, više smo se slagali ja i Vučić, nego što smo imali saglasnost sa Nikolićem. Ali, Nikoliću moram da odam priznanje zato što poštuje svoju ustavnu poziciju i nikada nije nametao svoje stavove", rekao je premijer Srbije.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво