Pajtić: Batinaški odredi uoči izbora u Vrbasu

DS optužio SNS da je uoči sutrašnjih lokalnih izbora u Vrbasu "doveo batinaške odrede, koji su pretukli jednog aktivistu DS i zaštrašuju građane". Kako tvrdi ta stranka, u Zmajavu kod Vrbasa u prostorijama SNS-a pretučen aktivista DS-a. Ova situacija danas gora nego devedesetih, ocenio funkcioner DS-a Bojan Pajtić.

Zamenik predsedika Demokratska stranke Bojan Pajtić optužio je Srpsku naprednu stranku da je uoči sutrašnjih lokalnih izbora u Vrbasu "dovela batinaške odrede, koji su pretukli jednog aktivstu DS i koji zaštrašuju građane". SNS je odbacio optužbe DS-a.

Pajtić je istakao da je "njihov cilj da se zaplaše svi oni koji se bore protiv jednoumlja i da na kraju imamo jednu stranku i jednog vođu".

Kako je naveo u stranačkom saopštenju, "to DS nije dozvolila ni devedesetih godina prošlog veka", ocenivši da je "situacija sada gora nego tada".

Mladić, aktivista DS-a  pretučen je u mestu Zmajevo u opštini Vrbas, tvrde u toj stranci.

U DS-u ranije saopštili da su njihovi aktivisti koji su delili letke prvo provocirani, a potom odvedeni u prostorije SNS-a gde je devojci prećeno, a mladić je pretučen.

"Ova situacija danas je gora nego devedesetih i do sada je nezapaženo da se aktivisti drugih stranaka vode u prostorije stranaka na vlasti i da ih tamo biju", istakao je Pajtić.

Prema njegovim rečima, radi se o "represiji kojoj svedocima izaziva šok i gađenje svakog normalnog čoveka u ovoj zemlji".

Pajtić je naveo da su "počinioci ovih krivičnih dela u Vrbasu prepoznati, prijavljeni policiji, i da DS očekuje da tužilaštvo postupi po službenoj dužnosti".

"Ukoliko ovo ne bude slučaj, mi ćemo podneti krivičnu prijavu protiv tužioca. DS neće dozvoliti da ovo prođe nekažnjeno i da batinaši i siledžije maltretiraju one koji se suprotstavljaju uvođenju jednopartijskog sistema u Srbiju", napomenuo je Pajtić.

Funkcioner DS-a optužio je naprednjake da "nastavljaju praksu da dovode batinaške odrede svuda gde se održavaju lokalni izbori"

"DS neće dozvoliti da se nastavi zastrašivanje, maltretiranje i progon onih koji drugačije misle i usude se da učestvuju u kampanjama stranaka suprotstavljenih SNS", zaključio je Pajtić.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво