Читај ми!

DS: Đelić nije odgovoran za Štedionicu

Demokratska stranka demantovala navode Mlađana Dinkića da je za aferu "Nacionalna štedionica" odgovoran tadašnji ministar finansija Božidar Đelić. Dinkić osnovao Nacionalnu štedionicu bez znanja Zorana Đinđića i Đelića i podelio njen kapital, tvrde demokrate.

Demokrate su demantovale navode lidera URS-a i bivšeg ministra finansija Mlađana Dinkića da je za aferu "Nacionalna štedionica" odgovoran tadašnji ministar finansija Božidar Đelić i pozvala nadležne organe da efikasno postupaju u tom predmetu.

Demokratska stranka, čiji je Đelić funkcioner, u saopštenju navodi da "Dinkić ne može lažima prebaciti odgovornost na Đelića u slučaju 'Nacionalne štedionice'".

DS tvrdi i da je "Dinkić osnovao 'Nacionalnu štedionicu' bez znanja Zorana Đinđića i Đelića" i da je "podelio njen kapital pravnim licima koje je sam odabrao, ali nije dodelio nijednu jedinu akciju Republici Srbiji".

"Pošto država nije, zbog Dinkićevih odluka, nikada imala većinu u kapitalu 'Nacionalne štedionice', Đelić nije ni mogao bilo kakvu većinu da ispusti nečinjenjem", navodi DS.

DS ističe i da se "Đelić iz sve snage borio za državni interes u slučaju 'Nacionalne štedionice', koja je zbog toga i podnela krivičnu prijavu protiv njega".

"Mnogobrojni dokazi o Đelićevoj borbi su u posedu nadležnih organa, koje pozivamo da efikasno postupaju u ovom predmetu", ističu demokrate.

Mlađan Dinkić, koji je u svojstvu građanina i svedoka pre dva dana bio u policiji u vezi sa poslovanjem "Nacionalne štedionice", rekao je da se ne oseća krivim za tu aferu i da odgovornost za to snosi tadašnji ministar finansija Božidar Đelić.

Dinkić je za današnji Informer rekao da je Đelić imao diskreciono pravo odlučivanja u vezi sa pitanjem hoće li država zadržati većinski deo vlasništva u "Nacionalnoj štedionici".

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво