Читај ми!

Bolji ekonomski položaj uz evrointegracije

Očekujem da bi pregovori sa EU mogli da traju četiri godine, rekla za RTS šefica srpskog tima za pregovore o pridruživanju sa EU Tanja Miščević. Proces evrointegracije jeste i proces poboljšanja ekonomskog, materijalnog i finansijskog položaja Srbije, kaže Miščevićeva.

Šefica srpskog tima za pregovore o pridruživanju sa EU Tanja Miščević rekla je da ima podršku čitave vlade za ono što radi, kao i da očekuje da bi pregovori mogli da traju četiri godine.

Ovde možete pogledati/preuzeti emisiju "Oko"

"Jako je važno imati dobre kontakte sa pozicijom i opozicijom i u srpskom parlamentu ali ono što sam u ovih mesec dana, koliko sam na ovoj poziciji, videla je apsolutno nedvosmislena podrške svakog člana vlade", rekal je za RTS Miščević.

Na pitanje hoće li biti u stanju da omogući da se sve dogovoreno i sprovede, ona je navela da joj upravo konsenzus koji postoji oko njenog imenovaja daje političku snagu koja je najznačanija i koja može da pomogne ostvarivanju tog procesa.

"Govorim u ime Srbije i štitim interes Srbije. To što ne pripadam nijednoj političkoj stranci je zapravo prednost jer nisam osoba koja je sporna i obojena nekakvim političkim bojama i mogu da budem otvorena i želim sve one koji hoće da pomognu pregovaračkom procesu", rekla je Miščević.

Ona je istakla i da voli da kaže da su za Srbiju pregovori već počeli prvim skriningom.

"Politički momenat početka pregovora jeste međuvladina konferencija, ali nema političkih pregovora bez ovog tehničkog koji smo već počeli", kaže Miščević.

Na pitanje kako bi izbori uticali na proces evrointegracija, ona je navela da se na izbore uvek mora računati, ali da je neophodno biti vrlo oprezan da tehnički proces zbog toga ne trpi jer svaki izbori odvlače pažnju političke elite u državi u drugu stranu.

Ipak, prema njenim rečima, to ne bi bila novina jer smo imali iskustva iz ranijih perioda da u izborima taj tehnički proces može da teče.

Na konstataciju da se u javnosti ne pridaje toliki značaj evrointegracijama, Miščević je istakla da moramo svi zajedno da pokažemo da proces evrointegracije jeste i proces poboljšanja ekonomskog, materijalnog i finansijskog položaja Srbije.

"To je takođe jedan od velikih izazova da približite proces građanima da oni osete taj boljitak od činjenice da se Srbija približava EU", rekla je Miščević.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво