Evropski Zeleni podržavaju Paradu ponosa

Evropska Zelena partija uputila je podršku organizatorima i učesnicima Parade ponosa, i pozivala nadležne organe da preduzmu neophodne mere kako bi zaštitili šetnju LGBT zajednice.

Zelena evropska partija uputila je večeras podršku organizatorima i učesnicima Parade ponosa, koja je zakazana za sutra i pozivala nadležne organe da preduzmu neophodne mere kako bi zaštitili šetnju LGBT zajednice centrom Beograda.

Predsedavajuća te organizacije Monika Frasoni je istakla da ta partija podržava sve učesnike beogradskog Prajda.

"Njihova hrabrost u zalaganju za osnovna ljudska prava je glasan poziv za celu Evropu - svako ima pravo da voli. Podržavamo izjavu predsednika Vlade Srbije Ivice Dačića da će predstojeća Parada ponosa pozitivno uticati na odnos zemlje sa Evropskom unijom", navela je Frasoni.

Ona je osudila brutalno nasilje sa kojim su se suočili učesnici Parade ponosa prethodnih godina i navela da Ministarstvo unutrašnjih poslova mora da preduzme sve neophodne mere kako bi zaštitili učesnike i osigurali da skup protekne bez incidenata.

"Uspešna Parada i odgovarajuća bezbednost od strane vlasti bi doprinela većim pravima LGBT zajednice i bila bi još jedan znak posvećenosti Srbije u pogledu stvaranja kulture tolerancije i različitosti. Kako je Rusija počela da proganja i maltretira svoju LGBT zajednicu, postoji potreba za sistematičnom akcijom u celoj Evropi za jačanje svesti o osnovnim pravima na svim nivoima društva", navela je Frasoni.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
20° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара