Dveri: Protest uprkos zabrani okupljanja

Nemoguće je da vlast odobri za sutra najavljenu šetnju u okviru Parade ponosa, a ostale skupove zakazane za isti dan zabrani, kaže predstavnik "Dveri" Boško Obradović i najavljuje da će, ako i dođe do zabrane protestovati ispred zgrade Vlade.

Pokret "Dveri" smatra da je nemoguće da vlast odobri za sutra najavljenu šetnju u okviru Parade ponosa, a ostale skupove zakazane za isti dan zabrani i najavljuje da će, ako i dođe do zabrane protestvovati ispred zgrade Vlade.

Predstavnik "Dveri" Boško Obradović je ocenio da je to nemoguće i sa aspekta poštovanja ljudskih prava i sloboda onih koji se zalažu za porodične vrednosti.

Obradović je rekao na konferenciji za novinare da će "Dveri", ako i dođe do zabrane, protestovati sutra ispred zgrade Vlade i da će s njima biti i predstavnici Svetskog kongresa porodice iz SAD, Francuske i Rusije.

Obradović je naveo i da Don Feder (SAD), Aleksej Komov (Rusija) i Fabris Sorlin (Francuska) danas u centru Beograda otvaraju "Porodičnu ulicu" - manifestaciju kojom se želi naglasiti značaj očuvanja porodičnih vrednosti.

Feder, Komov i Sorlin su juče učestvovali na skupu "Odbrana porodice" na kome je ukazano na neophodnost stvaranja jedinstvenog fronta u svetu za odbranu porodice i da se, po ugledu na rusko zakonodavstvo, zabrani promocija homoseksualizma.

"Dveri" protest ispred zagrde organizuju pod sloganom "Narod protiv vlade i parade" kako bi ukazao na, prema njihovom mišljenju, pogubnu poltiku vlade u svim oblastima uklučujući i to što nameće antiporodični sistem vrednosti.

Uz šetnju učesnika Parade ponosa centralnim gradskim ulicama za sutra je najavljeno još osam skupova onih koji se protive održavanju te manifestacije.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
24° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара