Privedeni zbog malverzacija u Kraljevu

U Kraljevu, tri osobe privedene zbog malverzacija nakon zemljotresa u tom gradu 2010. godine. Među uhapšenima i bivši pomoćnik gradonačelnika Kraljeva.

Policija je, u saradnji sa Osnovnim javnim tužilaštvom u Kraljevu, privela Branka Kaplarevića (55) iz Kraljeva, bivšeg pomoćnika gradonačelnika grada Kraljeva.

Uhapšeni su i P. V. (56) iz Mataruške Banje, odgovorno lice centralnog magacina Štaba za vanredne situacije grada Kraljeva u Vitanovcu, i R. S. (59) iz Kraljeva, navedeno je u saopštenju.

Kaplarević i P. V. se sumnjiče da su zloupotrebili službeni položaj i falsifikovali službene isprave, a P. V. i za proneveru, dok je R. S. osumnjičen da je pomagao prilikom zloupotrebe službenog položaja.

Sumnja se da je Kaplarević, nakon razornog zemljotresa koji je zadesio Kraljevo 3. novembra 2010. godine, dok je kao pomoćnik gradonačelnika Kraljeva bio zadužen za magacine Gradskog štaba za vanredne situacije, krajem 2010. i tokom 2011. godine, tri osobe iz Kraljeva fiktivno prikazao da obavljaju poslove i rade u magacinima, iako nisu stvarno radile.

Postoje sumnje da je P. V. u saradnji sa R. S, tokom 2012. godine, u ime vlasnika oštećenih stambenih objekata sačinjavao molbe za dodelu građevinskog materijala na osnovu kojih su izdavane potvrde, a potom sačinjavali i fiktivne otpremnice.

Građevinski materijal koji je bio naveden u otpremnicama, nije isporučen osobama u čije ime su sačinjene, navodi se u sapštenju.

P. V. i R. S. se terete da su na ovaj način pribavili protivpravnu imovinsku korist u iznosu od oko 550.000 dinara.

U toku 2011. godine, P. V. je, kako se navodi, svojim potpisom overavao zapisnike Komisije za procenu oštećenja objekata od zemljotresa, u kojima je odobravao da R. S. u ime oštećenih građana preuzima građevinski materijal, koji nije isporučen građanima, i na taj način za sebe i P. V. pribavio protivpravnu imovinsku korist u tom iznosu.

Iskorišćavanjem službenog ovlašćenja, prisvojio je građevinski materijal u vrednosti od oko 443.000 dinara, koji mu je bio poveren u radu i pribavio protivpravnu imovinsku korist u tom iznosu, a da bi to prikrio, lažno je prikazao na otpremnicama da je oštećenim građanima izdavao građevinski materijal.

Osumnjičeni Kaplarević je uz krivičnu prijavu priveden istražnom sudiji Osnovnog suda u Kraljevu, koji mu je nakon saslušanja odredio pritvor u trajanju do 30 dana, a osumnjičenima P. V. i R. S. određeno je zadržavanje do 48 sati i oni će u toku dana biti privedeni istražnom sudiji Osnovnog suda u Kraljevu.

Kaplarević je kao čan Gradskog odbora SDS-a, od 2008. do 2009. godine, bio predsednik Skupštine opštine Kraljeva.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво