Читај ми!

Mihajlović: Đilas i njegovi izmišljaju diktaturu

Komentarišući optužbe DS-a da se sprovodi politički progon, Zorana Mihajlović kaže da je Dragan Đilas sve potencijale Beograda upregao za ličnu promociju i ostvarivanje svojih poslovnih interesa, a kada je tome konačno došao kraj setio se da Srbiji preti izmišljena diktatura.

Ministarka energetike i potpredsednica SNS-a Zorana Mihajlović izjavila je da ne može da prihvati da o uvođenju nekakve diktature i tobožnjoj ugroženosti govore oni koji su se ponašali kao da je Srbija njihova privatna despotija, a da se lider DS-a Dragan Đilas, kada je došao kraj korišćenju Beograda za ličnu promociju, setio da Srbiji preti izmišljenja diktatura.

"Zaista ne mogu da prihvatim da o uvođenju nekakve diktature i o svojoj tobožnjoj ugroženosti govore oni koji su se u Beogradu, Vojvodini, a do pre nešto više od godinu dana i u celoj Srbiji, ponašali kao da je reč o njihovoj privatnoj despotiji" rekla je Mihjalovićeva Tanjugu.

Ona je, komentarišući optužbe DS-a da se sprovodi politički progon i da to pokazuju i jučerašnja hapšenja u Vojvodini, navela da je Đilas sve potencijale Beograda, koji je svetska metropola, upregao za ličnu promociju i ostvarivanje svojih poslovnih interesa, a kada je tome konačno došao kraj setio se da Srbiji preti izmišljena diktatura.

Prema njenim rečima, Đilasovo shvatanje demokratije i vladavine prava izgleda podrazumeva i to da država i pravosudni organi ćutke gledaju enormno zaduživanje Beograđana, maglovite poslovne aranžmane sa privatnim firmama oko "Bus plusa", haos u gradskim preduzećima...

"U strahu od preispitivanja tih poslova on unapred govori o hapšenjima, a ja mu poručujem da se ne može dogoditi da na pravosuđe više iko vrši politički pritisak kao što je to rađeno u vreme vlasti DS-a, kada je televizija snimala privođenja ljudi koji su mesecima i godinama neovlašćeno držani u pritvoru" kazala je Mihajlovićeva.

Ona je i podvukla da Đilas sa mesta gradonačelnika Beograda, "osiromašenog za vreme njegovog mandata, odlazi mnogostruko bogatiji nego što je bio pre nego što je ušao u politiku.

"Želimo mu srećan put, a Beograd i Beograđani će učiniti sve da što je moguće pre otklone posledice njegove štetočinske vladavine" poručila je Mihajlovićeva.

Dragan Đilas, pozvao je ranije danas one u čijim "rukama je mač" da ga "ne vade iz korica" i dodao da je Srbija krenula putem za koji malo ko zna gde se završava.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 25. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи