Читај ми!

Dačić: Ne plašim se izbora u Beogradu

Vladajuća koalicija dogovorila se samo o smenjivanju gradonačelnika Beograda, dok je sve ostalo, kada je reč gradskoj vlasti, predmet daljih razgovora, kaže Ivica Dačić. Ja se ne plašim izbora, rekao je Dačić.

Premijer Srbije i lider SPS Ivica Dačić izjavio je da se sa Aleksandrom Vučićem dogovorio samo o smeni gradonačelnika Beograda Dragana Đilasa i da nije čuo da Vučić insistira na izborima, ali da smatra da nije logično da Beograd bude jedini grad na kome se ne ide na prekomponovanje vlasti, već na izbore.

"Ja se ne plašim izbora. Zašto bih? Samo postavljam logično pitanje, zašto bi Beograd bio jedini grad u Srbiji gde smo izvršili promene, a da se ide na izbore? Onda treba raspisti lokalne izbore u celoj Srbiji", kazao je Dačić.

Upitan šta sledi kada je reč o gradskoj vlasti, budući na naprednjaci insistiraju na izborima, on je rekao da nije čuo da insistiraju na tome.

"Kad kažem SNS ja mislim na Vučića. O tome nismo razgovarali", rekao je Dačić na konferenciji "Srbija i Nemačka - asimetrična realnost".

U tom trenutku se u Aero klubu, gde se održava konferencija, polomila čaša što je on prokomentarisao: "Slomilo se nešto. To je na sreću, znači biće dobro".

Dačić je objasnio da SPS nije imala razloga da pokreće incicijativu da samu sebe ruši u gradu, već da je napravljen dogovor sa SNS o tome.

Prema njegovim rečima, dogovoreno je samo da se smeni Dragan Đilas, a ostale stvari - poput kadrovskih rešenja, izbora novog rukovodstva, koncepta politike i odgovora na pitanje koliko će ta vlast trajati, biće dogovoreno u narednom periodu.

Dačić je rekao da ne vidi čemu toliko uzbuđenja oko smene vlasti u gradu, da Đilas sada nema većinu i da je tu tačka.

"Doći će neki drugi koji imaju većinu. Ovo nije lična stvar, ni pitanje simpatija ili antipatija", rekao je Dačić i podsetio na dogovor iz 2008. godine kada je SPS podržao izbor Đilasa za gradonačelnika, iako je imao dogovor sa tadašnjom SRS.

On je rekao da je tada Vučić trebao da bude gradonačelnik, da mu je on (Dačić) sam to tada obećao, ali da ga je bivši predsednik Srbije Boris Tadić uslovio formiranjem republičke vlasti.

"I tada sam rekao Tadiću da ne može bez izbora, ali izbora nije bilo. Kako je to tada moglo, a sada ne može. Kako ste sejali tako ćete i da žanjete", poručio je Dačić.

Upitan da li je i sada uslovljen da se smeni gradska vlast, on je rekao da nije, ali i ponovio da SPS bez dogovora sa SNS nije imala razloga da samu sebe ruši u gradu.

Upitan da prokomentariše Đilasovu izjavu da sada više neće ćutati, on je rekao da Đilas nije ćutao ni do sada, već da je hvalio Vučića toliko "da niste mogli od njega da dođete na red".

Na pitanje da prokomentariše udruživanje DS i LDP, Dačić je rekao da se udružuju oni koji su se razdružili.

"Oni su bili zajedno u istoj partiji, a sada se kao udružuju. Pa neka, ali moraju da znaju da ne mogu da imaju monopol na EU, kao ni na demokratiju", kazao je Dačić.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво