Читај ми!

Reagovanja na smenu Dragana Đilasa

Predstavnici SNS-a i DSS-a najavili da će stranački organi odlučiti o koracima koji slede posle smene Dragana Đilasa. DS poručuje da će posle novih izbora Đilas ponovo biti gradonačelnik.

Šefovi odborničkih grupa SNS-a i DSS-a najavili da će narednih dana najviši stranački organi raspravljati o koracima posle smene Dragana Đilasa sa mesta gradonačelnika. DS poručuje da neće organizovati proteste i traži vanredne izbore u Beogradu.

Šef odborničke grupe SNS-a Aleksandar Jovičić najavio je da će narednih dana najviši stranački organi razgovarati o promeni vlasti u Beogradu i daljim koracima.

Jovičić je novinarima u Skupštini grada, rekao da ne želi da spekuliše o tome da li će biti izbora u glavnom gradu ili će biti stvorena nova većina.

On je rekao i da će se praviti analize rada javnih preduzeća u Beogradu i da će biti smenjeni i sankcionisani oni koji su loše radili.

Jovičić je rekao da je neophodno da grad funkcioniše na najbolji način da se nada da u tehničkom delu neće biti opstrukcije.

Demokratska stranka neće pozvati Beograđane na proteste zbog načina na koji je smenjena gradska vlast, jer ne želi da u glavnom gradu raste napetost, ali traži vanredne izbore, izjavio je funkcioner DS-a Borislav Stefanović.

Stefanović je agenciji Beta rekao da će DS pokrenuti peticiju za podršku svom predlogu da se gradonačelnici i predsednici opština u Srbiji biraju na direktnim izborima, kao i da je parlamentu upućen predlog za izmenu zakona.

Odbornik DS-a Božidar Đelić izjavio je da razrešenje gradonačelnika Dragana Đilasa označava momenat za početak kampanje i kaže da će za šest meseci lider demokrata ponovo biti gradonačelnik.

On je rekao da i samo glasanje koje je obavljeno tajno, pokazuje kakvo je stanje "u toj nazovi novoj koaliciji" i da nemaju ni minimum međusobnog poverenja.

Demokratska stranka Srbije još nije sa SNS-om i SPS-om razgovarala šta će se dešavati u Beogradu nakon smene gradonačelnika Dragana Đilasa, a stranački organi će doneti odluku da li će DSS biti uključen u neku koaliciju u Beogradu, rekao je šef odborničke grupe DSS-a Andreja Mladenović.

Naveo je dve opcije - ili privremene mere ili neku novu većina, a koja će od tih opcija biti, kako je rekao, videće se u narednom periodu, pri čemu on očekuje da će biti dovoljno ozbiljnosti da sistem u Beogradu funkcioniše i nada se da neće biti onih koji će pomisliti da posle razrešenja Đilasa grad treba da stane.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво