Читај ми!

Dačić: Hvala im što su nas smenili 2000.

To što je SPS smenjen 2000. godine bilo je dobro za stranku, rekao premijer i lider socijalista Ivica Dačić. Žao mi je što nas nisu ranije srušili, jer ne bismo stigli da napravimo toliko grešaka u devedesetim godinama i pre bismo se vratili na vlast, kaže Dačić.

Povodom godišnjice izbora 2000. godine, premijer Srbije i lider SPS-a Ivica Dačić izjavio je u Nišu da je to što su tada smenjeni bilo dobro za njegovu stranku.

"Hvala im što su nas srušili 2000. godine. Žao mi je što nas nisu ranije srušili, jer ne bismo stigli da napravimo toliko grešaka u devedesetim godinama i pre bismo se vratili na vlast," rekao je Dačić u Nišu, gde je sa ruskim ministrom za vanredne situacije Vladimirom Pučkovim, prisustvovao demonstracionom letu aviona za gašenje požara "berijev B 200".

Dačić je rekao da ne može da kaže da je nova vlast donela napredak, napomenuvši da je "naprotiv, donela previše izneverenih očekivanja", ali da ni vlast pre 2000. godine nije bila idealna, s obzirom na to da je izgubila izbore.

"To sve treba ostaviti u prošlosti. SPS je jedna nova partija i ako ne možemo da ispravimo prošlost, možemo da utičemo na sadašnjost i budućnost. Da nas nisu srušili tada, možda se nikada ne bismo ni reformisali", rekao je Dačić u Nišu.

Povodom spekulacija u medijima da SPS pregovara sa Vukom Jeremićem o njegovom dolasku u tu partiju i eventualnom preuzimanju mesta potpredsednika stranke, Dačić je rekao da smatra da bi to bilo dobro, ali da sa Jeremićem nije razgovarao.

"Nisam razgovarao sa Jeremićem, nije se ni on nudio da dođe u SPS, ali javno kažem da je politika koju je on zastupao svih ovih godina uvek bila bliža SPS-u nego DS-u, zato je tako i prošao u DS-u. Za njega bi bilo najbolje da je u SPS-u zato što je to kompatibilno sa njegovom politikom, a šta će on odlučiti, to je njegova stvar", rekao je Dačić.

"Mi smo ga podržavali i imamo pozitivno mišljenje o njemu", naglasio je Dačić.

Dačić o homoseksualizmu i Paradi

Premijer Dačić izjavio je da ne može da prihvati da je homoseksualizam normalan, "zato što to nije prirodno, i ako nije prirodno, ako je to manjina i izuzetak, onda i oni moraju da vode računa da ne vređaju osećaje većine".

"Prošle godine napravili su izložbu gde su Isusa Hrista predstavili kao homoseksualca. I očekuju da ih neko sada aplauzima i ovacijama dočeka", rekao je Dačić.

Dačić je poručio da bi voleo da neko iz političkog života na delu pokaže koliko podržava homoseksualce, a ne samo da čekaju da Ministarstvo unutrašnjih poslova, na čijem je čelu, donese odluku o održavanju Parade ponosa 28. septembra.

"Još jednom ponavljam, nismo doneli nikakvu odluku i ne treba da je donosimo, mi ne odobravamo nikakav skup, mi samo zabranjujemo", rekao je Dačić.

On je "zamolio političare da se više ne ulaguju". "I jedni i drugi pokušavaju na ekstreman način da priđu tom problemu koji ne donosi ništa dobro. Naš pristup je potpuno jasan - održite ako je bezbedno, a ako nije bezbedno, policija mora da donese odluku da spreči sukobe, haos, gubitak ljudskih života", rekao je Dačić.

Број коментара 8

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво