Читај ми!

SNS: Imamo podršku za smenu Đilasa

Naprednjaci veruju da imaju većinu potrebnu za smenu Dragana Đilasa. "SNS se ne boji izbora... Ukoliko odluka bude doneta, izbori će biti održani u narednih šest meseci", rekao je predsednik Gradskog odbora SNS-a Nebojša Stefanović.

17.14 - Verujem da ćemo imati većinu za izglasavanje nepoverenja gradonačelniku Beograda, rekao je Nebojša Stefanović. 

16.50 - Završena sednica Predsedništva SNS-a na kojoj se raspravljalo o smeni vlasti u Beogradu, javlja reporter RTS-a.  

Predsedništvo Srpske napredne stranke raspravljalo je danas o promeni vlasti u Beogradu.

Predsednik Gradskog odbora SNS-a Nebojša Stefanović rekao je da Srpska napredna stranka veruje da će sutra imati većinu za izglasavanje nepoverenja gradonačelniku Draganu Đilasu.

"SNS se ne boji izbora... Ukoliko odluka bude doneta, izbori će biti održani u narednih šest meseci", rekao je Stefanović posle sednice Predsedništva stranke.

Upitan da li je SNS, pošto se ne protivi izborima, isključio, kao opciju, prekomponovanje lokalne vlasti u Beogradu, Stefanović je odgovorio da se Predsedništvo nije bavilo tim stvarima.

"Nismo se bavili komponovanjem vlasti kao Dragan Đilas 2008. godine, ni prekomponovanjem, niti smo se bavili tim stvarima već kako da građani žive bolje, pri čemu želimo da pokažemo da imamo legalitet i legitimitet", istakao je Stefanović.

Na pitanje da li će možda beogradski izbori biti raspisani istovremeno s voždovačkim koji su u decembru, Stefanović je rekao da u SNS-u nisu razmišljali na taj način, da o tom pitanju ne postoji nikakvo taktiziranje, ali da su, u svakom slučaju, spremni i da nemaju nikakav problem da idu na izbore.

Dodao je i da nije razmatrana mogućnost povezivanja pokrajinskih izbora i izbora u Beogradu i najavio da će oko 20. oktobra SNS obeležiti pet godina postojanja, a za to vreme je, kako je istakao, postala najpopularnija i najsnažnija stranka u Srbiji, a njen lider Aleksandar Vučić uživa najveću podršku građana.

Ranije danas, odbornici Srpske napredne stranke i Demokratske stranke Srbije predali su zahtev za smenu Đilasa u Skupštini grada Beograda.

Šef odborničke grupe SNS-a Aleksandar Jovičić rekao je da postoji načelni dogovor sa Socijalističkom partijom Srbije, koja je u koaliciji sa Demokratskom strankom, da podrži smenu Đilasa, a da će se konačni stav socijalista znati posle konsultacija sa koalicionim partnerom Partijom ujedinjenih penzionera Srbije.

Kako RTS nazvanično saznaje, grupacija oko socijalista podržaće zahtev za smenu Đilasa.

Ko bi mogao da bude kandidat za Đilasovog naslednika nije poznato.

Sednica Skupštine grada Beograda zakazana je za utorak 24. septembra.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво