Читај ми!

Koštunica: SNS vodi Srbiju ka potpunom slomu

Srpska napredna stranka vodi Srbiju ka potpunom državnom i ekonomskom slomu, kaže lider DSS-a Vojislav Koštunica. Naprednjaci žele da budu "barjaktari i predvodnici zapadne politike u Srbiji" i zato pristaju na briselske sporazume, navodi Koštunica.

Lider Demokratske stranke Srbije Vojislav Koštunica izjavio je da naprednjaci žele da budu "barjaktari i predvodnici zapadne politike u Srbiji" i zato pristaju na briselske sporazume, i ocenio da Srpska napredna stranka vodi Srbiju ka potpunom državnom i ekonomskom slomu.

Koštunica, koji je na poslednjim predsedničkim izborima podržao kandidata SNS-a Tomislava Nikolića, navodi da je izvesno da će SNS nastaviti sa "antidržavnom i protivustavnom politikom, što vodi ka nečemu što bi mogao da bude potpuni državni i ekonomski slom Srbije".

"Naprednjaci žele da budu barjaktari i predvodnici zapadne politike u Srbiji i otuda njihov pristanak na briselske sporazume, koje je Demokratska stranka, kao izvorno zapadna opcija u Srbiji, ipak sprovodila s više oklevanja", naveo je Koštunica u autorskom tekstu za Nedeljnik.

On je ocenio da bi Srbija mogla "skupo da plati" zabludu da je Evropska unija njen pravi i neprikosnoveni cilj.

"Kao stari evropski narod i država, ne bismo smeli da se posle jugoslovenske i komunističke ideje i zablude, i po treći put odreknemo Srbije, ovog puta zarad članstva u Evropskoj uniji", napisao je Koštunica.

Lider DSS-a ocenio je da je podela Srpske radikalne stranke i pravljenje SNS-a, koja je od nacionalnog zauzela "evrounijatski politički kurs", omogućila sadašnji uspeh ideje o Evropskoj uniji u Srbiji.

"Kad se najveća stranka u zemlji, koja je bila izrazito nacionalna, razbije i od nje nastane SNS s potpuno novom proevropskom orijentacijom, onda je to i te kako snažan udar na stranački sistem i politički život u Srbiji", naveo je Koštunica.

On je napisao da se "samo po sebi postavlja pitanje odgovornosti DSS-a", koja je tada bila na čelu vlade, i zbog čega nije uspela da ubedi građane da je politička neutralnost umerena i razumna ideja, a da su evropske integracije protivne interesima Srbije.

Prema njegovim rečima, pravi i istinit odgovor glasi da su zapadne sile duboko ušle u srpske stranke, srpske medije i među srpske poslovne ljude uoči proglašavanja nezavisnosti Kosova, tako da su stranke preko noći menjale svoja najdublja uverenja i odricale se svojih programa.

"Sve to pratila je žestoka kampanja kako DSS protivljenjem evropskim integracijama zapravo hoće samoizolaciju Srbije, i kako je politika DSS-a ekstremna, opasna i ratnohuškačka. Potom je usledio drugi talas kampanje protiv DSS-a sa ciljem da se stranka kriminalizuje", naveo je Koštunica za Nedeljnik.

"U toj borbi Demokratska stranka Srbije možda je, za sada, usamljena, ali i dosledna sebi i svojoj državotvornoj politici", zaključio je Koštunica. 

Број коментара 23

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
20° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се