Samo kvorum Đilasa spasava?

Sednica gradske skupštine zakazana za 24. septembar. Dnevni red je krcat. Osam urbanističkih planova, odluke o komunalnim preduzećima, taksi uslugama, produženoj nastavi, imenima ulica. Međutim, postavlja se pitanje hoće li biti kvoruma.

Odbornici Skupštine grada Beograda dobiće poziv za sednicu koju je za 24. septembar zakazao Zoran Alimpić.

Postavlja se pitanje da li će postojeća većina izglasati da prva Zvezdina zvezda dobije ulicu u Beogradu. Da li će prvi socijalista grada dobiti zamenu na idućoj sednici? Dnevni red je krcat - osam urbanističkih planova, odluke o komunalnim preduzećima, taksi uslugama, produženoj nastavi - imenima ulica. Ali, hoće li biti i kvoruma? 

Zamenik predsednika Skupštine grada Zoran Alimpić rekao je da je zakazao sednicu bez obzira na političku situaciju i odnose među strankama koji su složeni. Prema njegovim rečima, sednicu je zakazao jer ima dosta tačaka koje treba razmotriti i zato što ističe tri meseca kako nije bilo zasedanja.

"To što je zakazana ne znači da je postignut dogovor i da će se desiti ovo ili ono, ja te informacije u ovom trenutku nemam", naveo je Alimpić.

Predlog za novog predsednika Skupštine, Alimpić nije dobio. Ne isključuje da se to dogodi na samoj sednici. Ukoliko, ipak, dobije zahtev za Đilasovu smenu, demokrate najavljuju mirne proteste.

Zamenik predsednika DS-a Bojan Pajtić rekao je da su izbori jedini trenutak kade se stiče legitimitet.

"Legitimitet se ne stiče naručenim istraživanjima javnog mnjenja i zbog toga ćemo pozvati građanje Beograda da tog dana, ukoliko bude smene Dragana Đilasa u Skupštini grada, ispred gradske skupštine na miran i demokratski način izraze svoje neslaganje sa ovakvim postupkom", kaže Pajtić. 

Vučić je odgovorio pitanjem.

"A što? Zato što ima neka protivzakonita većina ili šta? Nešto se  radi mimo Ustava, mimo zakona? Mimo onoga što je uobičajeno u demokratskim zemljama?", pitao je lider naprednjaka Aleksandar Vučić.

Prema njegovim rečima, mirni protesti su uvek dobri.

"Mirni protesti govore o demokratskom društvu i to je uvek lepo. Ako im bude nedostajalo ljudi, mi možemo i da im pomognemo", naveo je Vučić.

Naprednjaci će odluku o gradu doneti pre 24. septembra. Socijalisti je, nezvanično, još nemaju i zato ne žele da govore o Beogradu. Na tom kursu ćutnje, od ranije je stranka penzionera.

broj komentara 8 pošalji komentar
(sreda, 18. sep 2013, 08:31)
STEFAN F.K [neregistrovani]

Interes

Vučić ima moje simpatije ali mu ovo sa Beogradom nije trebalo. Bolje neka rešava nezaposlenost i višak drzavne birokratije dok mu milion socijalnih slučajeva ne izadje na ulice. Onda će biti kasno. Neka završi reformu države a Beograd je ionako bolji deo ove države i njemu reforme nisu potrebne.

(sreda, 18. sep 2013, 06:21)
anonymous [neregistrovani]

istina

Izglasali smo ga dvaput, i opet ćemo, samo nas gledajte.

(utorak, 17. sep 2013, 21:22)
anonymous [neregistrovani]

:)

mozda ga neko ne voli itd ali je on pobedio u beogradu gde ima 50 mandata...

(utorak, 17. sep 2013, 21:00)
anonymous [neregistrovani]

Zasto su zapeli?

Zasto su zapeli da Djilasa smenjuju bez izbora kada je on na vlast dosao na izborima?!

(utorak, 17. sep 2013, 20:55)
ljubica [neregistrovani]

nema kvoruma

A kvoruma nece biti.

(utorak, 17. sep 2013, 20:50)
Мирослав. Краг. [neregistrovani]

Није у питању живот, да га спашавамо

У питању је обична могућа смена на месту градоначелника Београда... нико се није родио за то место, тако о неком спасавању не треба говорити.
Колико може да се види са стране, не видим неки разлог, али СНС је много загризао, боље би било да приводи крају оно што је обећано и започео, време пролази, и година прође, још увек мало шта конкретно у нашим животићима...

(utorak, 17. sep 2013, 19:09)
Jelena [neregistrovani]

Bilo

bi potpuno neodgovorno da ne formiraju kvorum, nije u redu. Postoje legalni načini da se stvari reše, samo im očigledno ne odgovaraju.

(utorak, 17. sep 2013, 18:51)
Nada [neregistrovani]

Nesmetan rad Skupštine

Kvorum se postiže normalan i nesmetan rad Skupštine