Читај ми!

Lazar Krstić novi ministar finansija

Lazar Krstić prihvatio funkciju ministra finansija, potvrđeno RTS-u. Krstić je rodom iz Niša, a studirao je na prestižnom američkom univerzitetu Jejl. Sada radi u jednoj od najprestižnijih svetskih konsultanskih kuća "Mekinzi".

Diplomac sa Jejla i finasijski ekspert Lazar Krstić prihvatio je funkciju ministra finansija u Vladi Srbije, potvrđeno je RTS-u.

Prvi potpredsednik Vlade Aleksandar Vučić sastao se večeras sa Krstićem, a sastanku je prisustvovao i savetnik prvog potpredsednika Vlade Siniša Mali.

"Lazar Krstić je prihvatio mesto i od 26. avgusta on će biti novi ministar finansija u Vladi Srbije", rekao je Mali posle sastanka.

Dvadesetdevetogodišnji Krstić rodom je iz Niša, a nakon što je kao đak generacije 2003. maturirao u gimnaziji "Bora Stanković", primljen je na prestižni američki univerzitet Jejl. Tamo je dobio stipendiju za školovanje koje je godišnje koštalo 42.500 dolara.

Već od prve godine studija izdvojio se kao jedan od najboljih akademaca, u trećoj godini proglašen je najperspektivnijim, a 2007. je i diplomirao u oblasti matematike, etike, politike i ekonomije.

Na Jejlu je bio jedan od osnivača Društva evropskih studenata, a primljen je i u bratstvo "Delta Kapa Epsilon", čiji su članovi bili i američki predsednici - sin i otac Džordž Buš. Pored njih, tu su se školovali i Džerald Ford i Bil Klinton.

Od februara 2008. stalno je zaposlen u konsultantskoj kući "Mekinzi" iz Njujorka. 

Dobitnik je velikog broja nagrada iz oblasti matematike i političke ekonomije, a oni koji ga poznaju opisuju ga rečju "genije".

Pored srpskog jezika, govori engleski, francuski i nemački jezik.

Krstić je takođe i član srpske "Mense"", koja okuplja ljude natprosečne inteligencije. Dobitnik je i jednog od prvih 200 novih pasoša, koji su pripali samo zaslužnima.

Krstić je i ranije govorio da bi se rado vratio u Srbiju, čak i za mnogo manju platu nego što je ima u Americi.

Број коментара 43

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво