Читај ми!

URS: Državni sekretari idu sa URS-om

Državni sekretari iz URS-a pratiće sudbinu stranke u izvršnoj vlasti, rekao portparol URS-a Marko Selaković. Nijedan pomoćnik ministra u Vladi, međutim, nije funkcioner URS-a, naglasio Selaković.

Portparol URS-a Marko Selaković izjavio je da će državni sekretari iz te partije pratiti sudbinu svoje stranke u izvršnoj vlasti, ali je precizirao da nijedan pomoćnik ministra u Vladi Srbije nije funkcioner te stranke.

"Nijedan pomoćnik ministra nije funkcioner URS-a. Tako je u svim ministarstvima i tako je i u oba ministarstva koja vode Mlađan Dinkić i Verica Kalanović. U njima ima više od 20 pomoćnika i nijedan nije funkcioner URS-a", rekao je Selaković Tanjugu.

Selaković je rako reagovao na izjavu ministarke zdravlja Slavice Đukić Dejanović da će posle rekonstrukcije Vlade morati da se menjaju Zakon o ministarstvima i Zakon o vladi, koji će regulisati šta će biti sa državnim sekretarima i pomoćnicima ministara iz redova URS-a.

"Nijedan član Predsedništva, Izvršnog odbora pa i Glavnog odbora koji broji više od 300 članova ne obavlja funkciju pomoćnika ministra", dodao je Selaković, ističući da pomoćnici ministara treba da budu profesionalci i da to nisu mesta koja URS gleda kao na partijski plen.

Prema njegovim rečima, ministarka Đukić Dejanović je "izgleda zaboravila da su pomoćnici ministra profesionalci a ne stranački vojnici".

"Naravno svih sedam državnih sekretara iz URS-a pratiće sudbinu naše stranke u Vladi", rekao je Selaković i objasnio da su državni sekretari "baš kao i ministri" političke ličnosti jer njih postavlja Vlada, dok pomoćnici treba da budu profesionalci.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 06. мај 2024.
24° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара