Читај ми!

SNS odlučio, Vlada bez URS-a

Vlada Srbije nastavlja rad bez URS-a, odlučilo Predsedništvo SNS-a. Lider SNS-a Aleksandar Vučić kaže da će ta stranka nastaviti da radi u Vladi Srbije sa "mnogo većom odgovornošću i konkretnim rezultatima". Izbori nisu najbolje rešenje, kaže Vučić.

Srpska napredna stranka nastavlja rad u Vladi Srbije, odlučilo Predsedništvo SNS-a. Lider te stranke Aleksandar Vučić je najavio da rad u Vladi nastavljaju bez URS-a sa "mnogo većom odgovornošću i konkretnijim rezultatima".

Vučić je, nakon sednice Predsedništva stranke, koje se izjasnilo o ponudi premijera Ivice Dačića da Vlada nastavi rad bez URS-a i Mlađana Dinkića, rekao da su članovi predsedništva te stranke imali tešku dilemu i da je većina bila za izbore.

"Zamolio sam ih da prihvate da zbog stabilnosti zemlje to ne činimo u ovom trenutku i oni su to prihvatili", rekao je Vučić i dodao da je pred Srbijom nekoliko važnih ugovora i poslova i da nestabilnost ne bi donela ništa dobro.

Vučić je istakao da "izbori nisu najbolje rešenje za građane, a interes građana je najvažniji".

Lider SNS-a je ponovio da ga ne zanima premijersko mesto i da nije tražio od Ivice Dačića da se odrekne mesta ministra unutrašnjih poslova.

Vučić je najavio da će imena novih ministara biti poznata posle 20. avgusta i da će istrajati na ideji da i stranci preuzmu odgovorne poslove u Srbiji.

"Neko od ministarstava, na koja će koje će ministra postaviti SNS, vodiće stručnjak iz inostranstva. Uveren sam da je bolje da važne resore vodi strani ekspert, nego priučeni partijski kadar", istakao je Vučić.

Istovremeno Vučić je potvrdio da su postojali kontakti sa bivšim prvim čovekom MMF-a Dominikom Stros-Kanom. "Nisam ja direktno razgovarao, ali su postojali određeni kontakti. Govorili smo u principu o tome", rekao je Vučić.

Vučić je rekao i da je u razgovorima o rekonstrukciji Vlade pokušao da nađe kompromis i rešenje, želeći da to rešenje bude najbolje za Srbiju.

SNS je imao nameru da nastavi rad u Vladi sa istim partnerima, ne zato što se u svemu slažu, već zato što je dobro da više politikih partija bude u Vladi, "da više glava razmišlja o budućnosti Srbije", rekao je Vučić.

"Bila bi prevelika odgovornost da samo jedna politička snaga donosi sve ili ključne odluke", rekao je Vučić.

Vučić je rekao da su naprednjaci bili spremni na razgovore sa Dinkićem.

Otkrio je i da li je Dinkiću nuđeno ili je on tražio da bude potpredesdnik Vlade za investicije i ministar za saobraćaj, turizam, telekomunikacije i informaciono društvo.

Bili smo spremni na razgovore sa Dinkićem, mada je to danas nepopularno reći, rekao je Vučić.

Naveo je da Dinkiću ništa nije nuđeno, da je Dačić na razgovorima rekao da Dinkić više ne može da bude ministar finansija i ekonomije, ali da može da bude nešto drugo.

"Onda je Dinkić došao sa svojim predlogom. Za mene je ono što se tiče SNS bilo prihvatljivo, a za Dačića nije", rekao je Vučić.

Lider SNS-a i prvi potpredsednik Vlade je naglasio da će SNS nastaviti još striktnije da radi, da će provere biti još češće a da će prva velika provera biti već za šest meseci.

Број коментара 28

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво