Читај ми!

Dačić: Ništa nisam nudio Dinkiću

Nema vremena za prevremene izbore, rekao Ivica Dačić. Premijer tvrdi da su netačne tvrdnje Dinkića da mu je nudio mesto potpredsednička u rekonstruisanoj Vladi i više zaduženja. To je predlagao sam Dinkić, kaže Dačić. Danas odluka koji ministar socijalista napušta Vladu.

Premijer Srbije Ivica Dačić rekao je da Srbije nama vremena za prevremene parlamantarne izbore i da ništa nije nudio lideru Ujedinjenih regiona Srbije Mlađanu Dinkiću u zamenu da više ne bude ministar finansija. 

"Očekujem da danas Srpska napredna stranka stavi tačku na rekonstrukciju Vlade. Prevremeni izvori bi više štetili nego koristili Srbiji i doveli bi do sličnih rezultata - SNS bi bila prva a Socijalistička partija Srbije druga stranka po broju dobijenih glasova", rekao je Dačić za TV Pink. 

Premijer je istakao da nisu tačne tvrdnje Dinkića da mu je nudio potpredsedničko mesto u rekonstruisanoj Vladi i više zaduženja, već da je to predlagao sam Dinkić.

"Dinkić mi je rekao da će da podese ostavku u Vladi ako se protiv njega sutra pojavi tekst u novinama i tvrdio da se protiv njega vodi kampanja iz političkih krugova", kazao je Dačić.

Premijer i lider socijalista izjavio je da će danas biti odlučeno koji ministar SPS će napustiti Vladu.

Dačić je rekao da je već razgovarao sa ministarkom zdravlja Slavicom Đukić Dejanović, a da će danas razgovarati sa ministrom prosvete Žarkom Obradovićem.

"Danas ću u SPS imati sastanke o rekonstukciji, razgovaraću sa Obradovićem, to nije problem, razgovarao sam sa Slavicom i ona će, kao i Obradović poštovati moju odluku", rekao je Dačić.

Premijer je dodao da ne treba reći da je neko otišao sa minsitarske funkcije zbog nekih afera, već treba definisati šta je subjektivna, a šta objektivna odgovornosot.

Dačić je podvukao da je bilo krađe testova za malu maturu, da krađa mora da bude sankcionisana i da minsitar, ako treba da ode, ne treba to da učini pod optužbama, a da se zaboravi gde je nastao problem.

Na pitanje da li ga je iznenadila ostavka minsitra Milutina Mrkonjića, Dačić je odgovorio da nije, jer u SPS nema frakcija i ta stranka preživela je mnogo teže stvari, kao što su 5. oktobar, NATO bombardovanje i nerealno je očekivati da se bilo ko svađa oko ministarskih mesta.

Број коментара 8

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 23. септембар 2024.
16° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи