Читај ми!

Reagovanja na rekonstrukciju Vlade

DS i LDP traže raspisivanje izbora. Za DSS ulazak u Vladu prihvatljiv u slučaju promene politike prema Kosovu i EU. LSV pozdravlja odlazak "večitog ministra".

O današnjem predlogu premijera Ivice Dačića da Vlada Srbije nastavi rad bez Ujedinjenih regiona Srbije Mlađana Dinkića, mišljenje su dale opozicione stranke i drugi politički akteri. Najbolje rešenje bili bi novi izbori - saglasna je opozicija.

Potpredsednik Vlade i ministar za trgovinu i telekomunikacije Rasim Ljajić poručio je da "ni dan ne bi ostao u Vladi" ako bi bili ispunjeni uslovi koje je za rekonstrukciju vlade postavio ministar finansija Mlađan Dinkić.

Demokratska stranka poručuje da ne bi bila deo nikakve nove koalicije ukoliko bi socijalisti izašli iz Vlade.

Šef poslaničkog kluba DS-a Borislav Stefanović ocenjuje da je izjava premijera Dačića o izlasku SPS-a iz Vlade "poslednji blef" pred prevemene izbore.

Član Predsedništva DS-a Vladimir Todorić ocenio je da bi "za građane bilo najbolje da se prekine ova parodija od Vlade, koja godinu dana nije donela nijednu dobru vest i popunjavala medijski prostor hapšenjem političkih protivnika".

Todorić smatra da rekonstrukcija Vlade Srbije predstavlja pokušaj "dramatizacije" njenog rada, i pozvao na raspisivanje vanrednih izbora "što je pre moguće".

"DS ni pod kakvim uslovima ne bi podržala ovu Vladu, koja nema nikakav koncept", rekao je Todorić agenciji Beta.

Iz Demokratske stranke Srbije poručuju da je podrška te stranke Vladi moguća samo u slučaju promene politike prema Kosovu i EU, i da su izbori jedino rešenje za probleme u zemlji.

Potpredsednik Demokratske stranke Srbije Miloš Aligrudić rekao je agenciji Beta da je raspisivanje vanrednih izbora "jedino rešenje" za probleme u zemlji, kao i da premijer Ivica Dačić oličava Vladu koja je "odustala od odbrane nacionalnih interesa i primene Ustava Srbije".

"Bilo kakve rekonstrukcije Vlade i njen drugacciji sastav za nas nisu garancija promene politike, pa nas u tom smislu i ne zanima", rekao je potpredsednik DSS-a.

"Izbori jedino rešenje"

Liberalno-demokratska partija smatra da se Srbija nalazi u ozbiljnoj političkoj krizi i da se kao jedino racionalno rešenje nameće raspisivanje vanrednih izbora.

Lider liberala Čedomir Jovanović kaže da sve što je obeležilo proces rekonstrukcije Vlade jasno stavlja tačku na vladajuću koaliciju.

Jovanović smatra da je "ova vladajuća koalicija svoju svrhu ispunila postizanjem dogovora u Briselu, jer su samo oni to mogli da urade, pošto su godinama bili najveća prepreka u promeni gubitničke kosovske politike", navedeno je u saopštenju.

Dačićev predlog da Mlađan Dinkić više ne bude ministar finansija i ekonomije pozdravlja Liga socijaldemokrata Vojvodine.

LSV se nada da će novi ljudi na čelu tih resora utvrditi šta se sve događalo sa finansijama ove zemlje u poslednjih 13 godina.

Ligaši u saopštenju ističu da građani imaju pravo da znaju koliko ih tačno košta Dinkićevo ekspertsko upravljanje njihovim novcem duže od decenije.

Odvajanje Dinkića od finansija ove zemlje i odlazak večitog ministra u opoziciju, bio bi sigurno korak u dobrom pravcu za oporavak Srbije i izlazak iz krize, ocenjuje LSV.

SPO će nastaviti da podržava politiku vlade koja se odnosi na proces evropskih integracija, primenu briselskog sporazuma i borbu protiv korupcije i spreman je da pomogne u daljem procesu sprovođenja neophodnih reformi, izjavio je šef poslanika SPO-DHSS Aleksandar Jugović.

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
22° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи