Читај ми!

Ljajić: Dinkićevi zahtevi neprihvatljivi

Ni dan neću ostati u Vladi ukoliko se ispune Dinkićevi uslovi za rekonstrukciju, rekao potpredsednik Vlade Rasim Ljajić. Na SNS i SPS da odrede sudbinu Vlade, rekao Ljajić.

Potpredsednik Vlade i ministar za trgovinu i telekomunikacije Rasim Ljajić izjavio je da ne bi ostao u vladi ako bi bili ispunjeni uslovi koje je za rekonstrukciju vlade postavio ministar finansija Mlađan Dinkić.

"U tom slučaju ja bih bio jedini gubitnik rekonstrukcije, svi ostali bili bi namireni", kazao je Ljajić za agenciju Beta.

Ljajić je rekao da ga je premijer Ivica Dačić obavestio o Dinkićevim predlozima da preuzme pojedine resore i dodao da je Dačiću rekao da "ni dan neće ostati u Vladi" ako Dinkićevi zahtevi budu ispunjeni.

Predsednik Vlade Ivica Dačić ranije danas predložio je da Vlada nastavi da funkcioniše bez Ujedinjenih regiona Srbije i njihovog lidera Mlađana Dinkića.

Dačić je rekao i da je Dinkić tražio da bude potpredsednik Vlade zadužen za investicije i da preuzme mesto ministra saobraćaja, telekomunikacija i informatičkog društva, kao i da rukovodi Agencijom za promociju izvoza.

Rasim Ljajić je još rekao da je Dačiću rekao da "nema ljutnje" i da bi nastavio da podržava Vladu u Skupštini, ali da sigurno ne bi učestvovao u njenom radu ako bi se ispunili Dinkićevi zahtevi.

Ljajić je ocenio da sada postoje dve mogućnosti - da se raspišu vanredni izbori ili da se obave promene u vladi koje je predložio premijer Dačić.

"Na dvema najvećim strankama je sada da odrede sudbinu aktuelne vlade", rekao je Ljajić.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
16° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи