Читај ми!

Vlada bez URS-a, odlučuje SNS

Premijer Ivica Dačić obavestio javnost da Vlada nastavlja rad bez Ujedinjenih regiona Srbije. O predlogu premijera Dačića SNS će odlučivati u sredu, izjavio funkcioner naprednjaka Zoran Babić.

19.28. - Sednica Vlade Srbije sutra u 15 časova, saopštila vladina Kancelarija za saradnju sa medijima.  

19.05 - Predsednik Srbije Tomislav Nikolić apeluje na vladu i SNS da ubrzano okonča rekonstrukciju i nastavi reforme. Za izbore uvek ima vremena, navodi Nokolić u saopštenju. 

18.20 - Premijer Dačić stigao nešto posle 18 sati na Andrićev venac. Na sastanak sa predsednikom Nikolićem došao i vicepremijer Vučić.

17.57 - SNS će u sredu doneti odluku o predlogu premijera Dačića da vlada nastavi da radi bez URS-a, izjavio je funkcioner naprednjaka Zoran Babić.

17.18 - Ako SNS ne prihvati predloge o rekonstrukciji, mogući novi izbori ili da se formira nova koalicija bez SPS-a, rekao premijer.

17.13 - Odlučio sam da Mlađan Dinkić više ne bude ministar ekonomije i finansija, rekao Dačić.

17.10 - Premijer Ivica Dačić se obraća javnosti.

Mlađan Dinkić i Ujedinjeni regioni Srbije više nisu deo vladajuće koalicije, saopštio je premijer Ivica Dačić.

"Predlažem da Mlađan Dinkić ne bude više ministar finansija i ekonomije", rekao premijer Dačić navodeći kao razlog za to lošu situaciju u ekonomiji.

Prema njegovim rečima, predlegao je da Dinkić ostane u Vladi i da predloži resor koji će da vodi.

Međutim, kako je rekao premijer, Dinkić je odgovorio da je to moguće jedino ako bi on bio potpredsednik Vlade zadužen za investicije i ministar saobraćaja, telekomunikacija i informatičkog društva, kao i da rukovodi Agencijom za promociju izvoza.

Iako je Dinkić odustao od nekih zahteva, Dačić smatra da je ovakav predlog neprihvatljiv.

"Predlažm da Vlada nastavi da radi bez Mlađana Dinkića, ne mogu da prihvatim da se ponovo pravi superministarstvo", naveo je premijer i zahvalio Dinkiću i URS-u na "korektnoj saradnji".

"Moram da kažem da je Aleksandar Vučić prisustvovao svim sastancima, bio veoma korektan i izražavao spremnost da se nađe najbolje rešenje sa željom da se Dinkiću ponudi deo onoga što po koalicionom sporazumu pripada Srpskoj naprednoj stranci", rekao je premijer.

Dodao je da nije želeo da ponižava Ujedinjene regione Srbije predlogom da ta stranka ostane u vladi bez svog lidera Mlađana Dinkića.

"Pozivam SNS da nastavimo da radimo još bolje, iako nismo imali potpuno iste stavove oko rekonstrukcije Vlade. Ukoliko SNS to ne prihvati, jedina opcija su izbori ili neka druga koalicija bez SPS-a", kaže Dačić.

Na početku konfrencije Dačić se osvrnuo na rad Vlade u proteklih godinu dana, rekavši da je Srbija sada dobra vest u svetu.

Dačić je rekao da je sa odlukom upoznao i predsednika Tomislava Nikolića, sa kojim se kasnije i sastao u Predsedništvu Srbije.

Dačić, Vučić i Dinkić počeli su razgovore o rekonstrukciji Vlade juče popodne, ali posle četvoročasovnog razgovora u kabinetu premijera nije bilo izjava.

Dogovor o rekonstrukciji Vlade nastavljen je i danas u podne.

Političku biografiju Mlađana Dinkića možete pročitati ovde. 

Број коментара 40

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво