Читај ми!

Bez konačnog dogovora o rekonstrukciji

Sastanak lidera koalicije Ivice Dačića, Aleksandra Vučića i Mlađana Dinkića o rekonstrukciji završen bez konačnog dogovora. Nastavak u utorak u podne.

21.10 - Završen sastanak lidera vladajuće koalicije, rekao Milivoje Mihajlović, šef vladine kancelarije za saradnju s medijima. Nastavak sutra u 12 časova. 

20.30 - Sastanak lidera vladajuće koalicije još uvek traje, javlja reporter RTS-a. 

17.05 - Počeo sastanak lidera vladajuće koalicije Aleksandra Vučića, Ivice Dačića i Mlađana Dinkića.

Uprkos stranačkim najavama personalnih promena, i dalje je neizvesno kako će izgledati rekonstruisana Vlada Srbije. Ni novi susret Ivice Dačića, Aleksandra Vučića i Mlađana Dinkića nije doneo odgovore na to pitanje. 

Sastanak lidera vladajuće koalicije završen je večeras bez konačnog dogovora. Nije bilo  izjava ni saopštenja, a razgovori se nastavljaju u utorak u 12 časova. Sastanak je bio održan iza zatvorenih vrata u kabinetu premijera Ivice Dačića i trajao je više od četiri sata.

Premijer Dačić rekao je juče da na prethodnom sastanku, održanom u subotu, nije postignut nikakav konačan dogovor između SNS-a, SPS-a i URS-a o rekonstrukciji Vlade Srbije, pa je novi susret stranačkih lidera zakazao za danas.

Dačić je istako da temeljna i ozbiljna rekonstrukcija ne podrazumeva samo personalne promene, već i promene u pristupu ciljevima i načinu vođenja finansija i ekonomije.

Ranije danas, pojedini mediji objavili su da će Dačić na sastanku lidera vladajuće koalicije saopštiti da rekonstrukcija Vlade podrazumeva da ministar finansija i privrede Mlađan Dinkić i ministar prosvete Žarko Obradović odu sa svojih funkcija. 

U Ujedinjenim regionima Srbije su, za sada nezvanično, prokomentarisali da je "ostanak URS-a u vladi bez Mlađana Dinkića isto toliko realna opcija kao i ostanak SPS-a u vladi bez Ivice Dačića".

Ne može se, kako kažu, ponoviti situacija kao u prošlom mandatu vlade, kada je Dinkić napustio kabinet Mirka Cvetkovića u kojem su ipak ostali ministri iz URS-a.

Sam Mlađan Dinkić je, pre nego što su se pojavile informacije o njegovoj navodnoj smeni, rekao da hitno treba završiti priču o rekonstrukciji vlade i okrenuti se zapošljavanju Srbije.

Kako sada stvari stoje, naprednjaci menjaju četiri svoja ministra: odbrane, poljoprivrede, kulture i sporta, Aleksandra Vučića, Gorana Kneževića, Bratislava Petkovića i Alisu Marić.

Predsedništvo SPS prihvatilo je zahtev funkcionera stranke i ministra saobraćaja Milutina Mrkonjića da bude razrešen funkcije u Vladi Srbije, ali se ne zna da li je i to jedini ministar iz redova socijalista koji će biti promenjen.

Predsedništvo URS-a odlučilo je juče da ta stranka ostane deo Vlade Srbije, dok je Mlađan Dinkić saopštio da prihvata podelu svog ministarstva, s tim što bi on zadržao resor finansija, a privredu prepustio Srpskoj naprednoj stranci.

Број коментара 16

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво