Читај ми!

Dinkić: Što pre završiti rekonstrukciju

Hitno treba završiti priču o rekonstrukciji vlade i okrenuti se zapošljavanju Srbije, izjavio ministar Mlađan Dinkić. Personalana rešenja u podeli Ministarstva finansija i privrede predložili su koalicioni partneri, rekao Dinkić i istakao da je prihvatio predlog.

Ministar finansija i privrede Mlađan Dinkić rekao je da hitno treba završiti priču o rekonstrukciji vlade i okrenuti se zapošljavanju Srbije.

Dinkić je posle potpisivanja ugovora o otvaranju nove fabrike "Gramer" u Aleksincu rekao da je URS uradio sve što su koalicioni partneri od njih tražili, podržao je temeljnu rekonstrukciju vlade, ali je istakao da je njemu a kako veruje i građanima i novinarima priče o tome "više preko glave i da se treba okrenuti zapošljavanju Srbije".

"Mislim da sve ono što moji koalicioni partneri proklamuju, a to je modernizacija Srbije, ukidanje birokratije, zapošljavanje ljudi, to treba sada da sprovedmo u delo", poručio je Dinkić.

Na pitanje da li očekuje da na današnjem sastanku, koalicioni partneri prihvate njegov predlog da nastavi da vodi finansije, a da privredu prepusti nekom iz SNS, Dinkić je rekao da je to u stvari bio njihov, a ne njegov predlog.

"Personalna rešenja u podeli Ministarstva finansija i privrede predložili su moji koalicioni partneri, a ja sam samo prihvatio", rekao je Dinkić novinarima u Aleksincu.

Dinkić je juče, nakon sednice Predsedništva URS, rekao da će prihvatiti podelu Ministarstva finansija i privrede i da će on zadržati resor finansija, a privrede prepustiti nekom od kadrova SNS.

Lideri vladajuće koalicije Aleksandar Vučić, Ivica Dačić i Mlađan Dinkić danas u 17 sati u Vladi Srbije održaće sastanak posvećen rekonstrukciji vlade.

Број коментара 12

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 29. март 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво