Читај ми!

Vuk Stanković: Odgovor URS-a nedovoljan za opstanak u vladi

Podelu ministarstva Mlađana Dinkića možemo smatrati nužnim odgovorom lidera URS-a na rekonstrukciju vlade, ali to nije dovoljan uslov da se opstane u vladajućoj koaliciji, smatra analitičar Dejan Vuk Stanković.

Analitičar Dejan Vuk Stanković kaže da podelu ministarstva Mlađana Dinkića možemo smatrati nužnim odgovorom lidera URS-a na rekonstrukciju vlade, ali to nije dovoljan uslov da se opstane u vladajućoj koaliciji.

Gostujući u Dnevniku RTS-a, on je naglasio da su sa ovakvim odgovorom bili zadovoljni koalicioni partneri ne bi se zakazivao današnji sastanak na kome će se razmatrati svi detalji oko rekonstrukcije.

"Mislim da će u igri biti više od promene prirode njegovog (Dinkićevog)ministarstva... U igri će biti razmatranje učinka rada svih ministara, ali i direktora javnih preduzeća, državnih sekretara", smatra Vuk Stanković.

Prema njegovim rečima, činjenica je i da ako URS izađe iz Vlade da će pitanje opstanka vlade biti naglašenije, jer izvorni dogovor je podrazumevao tri ključna partnera, tri liste kao okosnice ove vlade.

On smatra da će, ukoliko URS izađe iz vlade, SPS i SNS partnere za saradnju pronalaziti od slučaja do slučaja, od zakona do zakona.

Vučić je povlačenjem sa mesta ministra odbrane, smatra Vuk Stanković, postavio moralni izazov Ivici Dačiću i smatra da će to biti tema njihovih internih razgovora.

"Tema njihovih razgovora može biti i to što je SPS smenio samo jednog ministra, kao i status premijera Dačića u odnosu na upravljanje MUP-om, gde sigurno nije mogao da bude fokusiran, jer je bio usmeren na pregovore sa Prištinom i u njima bio uspešan", naveo je Vuk Stanković.

Smatra da je teza nekih njegovih kolega, da SNS rekonstrukcijom želi da bez izbora kapitalizuje svoju snagu, prejaka i dodao da SNS ima političku i moralnu obavezu da preuzme inicijativu na političckoj sceni.

Vuk Stanković kaže da direktnu korist od rekonstrukcije građani neće osetiti, ali da mogu očekivati da se političke elite ponašaju odgovornije, profesionalnije, da budu efikasniji.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво