Читај ми!

Ljajić: Novi standard za buduće vlade

Ministar Rasim Ljajić kaže da niko ne može da ospori da će rekonstrukcija Vlade ipak biti temeljna i nekozmetička i da je najvažnije da je taj proces priveden kraju. Ljajić kaže da to što neko prvi put javno govori o radu svojih ministara, sa više samokritike, nego kritike drugih, standard za sve buduće rekonstrukcije u nekim budućim vladama.

Potpredsednik Vlade i ministar trgovine i telekomunikacija rekao je da je najvažnije da priča o rekonstrukciji Vlade privedena kraju i da će ona ipak biti temeljna i nekozmetička.

Ljajić je gostujući u Dnevniku RTS-a rekao da niko ne može da dovede u pitanje činjenicu da je došlo do suštinskih promena rekonstrukcijom vlade.

"Najvažnije je da je jedan proces priveden kraju. Ovo će ipak biti temeljna nekozmetička promena. Ako imate promena sedam ili osam ljudi, ministara, to je suštinska promena. Imamo već najavljenu promenu pet ministara, a očekuje se i odluka URS-a, kao i SPS-a", rekao je Ljajić.

On je rekao da će u narednih nekoliko dana biti poznat ishod rekonstrukcije Vlade, da li će ona biti u istom sastavu ili će biti izmene koalicionog sporazuma.

Prema njegovim rečima, suština rekonstrukcije jeste da se prodrmaju odnosi u samim strankama i među koalicionim partnerima kako bi čitava Vlada radila bolje i efikasnije, i kako bi došli neki novi ljudi sa novom energijom.

"Po prvi put se javno kritički govori o radu svojih ministara. To će biti jedan novi standard, jer smo juče čuli više samokritike, nego kritike nekih drugih. To postavlja novi standard i pred neke druge rekonstrukcije kojih će, verujem, biti u nekim novim vladama", rekao je Ljajić govoreći o sednici Glavnog odbora SNS-a.

On je rekao da su uspesi Vlade Srbije u prethodnih godinu dana borba protiv korupcije, evropske integracije i rešavanje problema Kosova i Metohije, za šta je kako kaže, Srbija dobila priznanje i od međunarodne zajednice.

"Ostaju nam problemi u ekonomiji i privredi i to je posao cele Vlade, a ne samo jednog ministra", rekao je Ljajić.

On je naglasio da u zemlji sada do kraja treba sprovesti suštinske reforme i pripremiti se što bolje za početak pregovora sa Evropskom unijom, kako bi sami pregovori trajali što kraće.

Ljajić, koji je i ministar spoljne i unutrašnje trgovine, je potvrdio da će hleb "sava" pojeftiniti za 2,5 dinara, sa 48,5 na 46 dinara, što je posledica dobre godine, a u samu cenu je uračunata i veća cena električne energije.

Govoreći od dijalogu sa Prištinom o pitanju telekomunikacija, Ljajić je objasnio da je sporna samo jedna reč u sporazumu o telekomunikacijama sa vlastima u Prištini, a to je da uz  "pozivni broj" za Kosovo, stoji i reč "jedinstven".

"Priština smatra da to treba da stoji, a mi mislimo da je to suvišno", rekao je Ljajić i dodao da Priština za svoj stav ima podršku posrednika iz Evropske unije.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво