Читај ми!

Rekonstrukcija dokaz odgovornosti

SNS kao najveća stranka ima odgovornost i pokušala je da da primer manjim koalicionim partnerima očekujući od njih da to isto pokažu, rekla je za RTS članica Predsedništva SNS-a Jadranka Joksimović. Izbori i izlazak URS-a iz Vlade, nisu opcija koju naprednjaci žele, istakla je Joksimovićeva.

Članica predsedništva SNS-a Jadranka Joksimović rekla je gostujući u Dnevniku RTS-a da naprednjaci kao najveća partija imaju odgovornost kada je reč o rekonstrukciji i da su pokušali da daju primer koalicionim partnerima očekujući od njih da isto to pokažu.

Joksimovićeva je rekla da ne misli da je bilo ko, pa i Aleksandar Vučić brana izborima, jer su izbori izraz dobre volje i mora da se sluša glas naroda.

"U ovom trenutku ne govorimo o izborima, da Srbija ne bi gubila godinu. Zato smo se opredelili za koncept temeljne rekonstrukcije koji će dovesti do optimalnog modela funkcionisanja Vlade", rekla je Jadranka Joksimović.

Istakla je da veruje da će svi pokazati odgovornost i ozbiljnost kao što je to učinio i vicepremijer i prvi čovek SNS-a Aleksandar Vučić koji je bio motor vlade i koji je pokretao brojne inicijative.

"Imamo odgovornost kao najveća stranka, i pokušali smo to da pokaženmo na sebi. Vladini propusti nisu bili dramatični, ali svakako da može bolje. Zato smo mi želeli da damo primer manjim koalicionim partnerima, očekujući od njih da isto to pokažu", poručila je Jadranka Joksimović.

Prema njenim rečima, svi koalicioni partneri su učestvovali na izborima i dobili su određen broj glasova, zbog čega imaju odgovornost prema glasačima i prema građanima.

"Ja bih lično bila razočarana ako koalicioni partneri to ne prihvate. Znam da su stranke u Srbiji nesklone da se reorganiozuju i personalno reformišu, bilo da je to moja stranka ili bilo koja druga", rekla je Jadranka Joksimović.

Naglasila je da, ako postoji samo potreba za signalom iz najveće stranke, da onda nešto nije u redu.

"Moramo da pokažemo da zaista razumemo kocept odgovornosti. Ako to ne pokažemo, kako da menjamo društvo. I zato je sve ovo od šireg društvenog značaja, da pokažemo da se menjamo", istakla je Jadranka Joksimović.

Govoreći o opcijama ukoliko dogovor izostane, Jadranka Joksimović je rekla da scenariji mogu da budu različiti, i da ako neko nije spreman da se menja i da prihvati odgovornost, "onda možemo da govorimo i o izborima".

"To zaista nije opcija koju mi želimo i niko iz SNS-a ne misli da Srbiji u ovom trenutnu trebaju izbori. I zbog toga je bilo proglongiranje sa sednicom Glavnog odbora, da pokažemo da izbori nisu rešnje", poručila je Jadranka Joksimović.

Komentarišući mogućnost da URS više ne bude deo koalicije, Jadranka Joksimović je objasnila da to zavisi od odluke URS-a i njihovog shvatanja odgovornosti.

"Lično bih bila veoma razočarana time. Pomislila bih da je onda to nešto što nismo dobro videli i prepoznali. Svaka koalicija je stvar kompromisa. Mi smo pokazali volju za kompromis i bilo bi čudno da najmanji partner ne želi da pokaže odgovornst, ne želim da se to desi ali videćemo", rekla je Jadranka Joksimović.

Govoreći o izjavi predsednika Srbije Tomislava Nikolića da probleme predstavljaju ekonomija, finansije, policija i tužilaštvo, a sigurno ne sport, Jadranka Joksimović je potvrdila da su problemi u tim resorima veliki

"Cela priča je bila da probamo da institucionalizuijemo na pravi način sektore koji su važni za uspostavljanje pravne države bez korupcije i kriminala, ili smanjene korupcije i kriminala. To ne znači da ćemo izgubiti iz vida ove druge sektore u društvu jer to pokriva veliki broj ljudi", poručila je Jadranka Joksimović.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 06. мај 2024.
17° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара