Читај ми!

(Ne)sporazumi oko rekonstrukcije

Na sastanku lidera vladajuće koalicije o rekonstrukciji Vlade nije došlo do približavanja stavova, nezvanično saznaje RTS. Sastanak, kome su prisustvovali Aleksandar Vučić, Ivica Dačić i Mlađan Dinkić, završen oko 17.30 bez izjava za medije. Predsednik Nikolić: Poblemi su u privredi, ekonomiji, finansijama, policiji, tužilaštvu.

18.30 - Predsedništvo URS-a zasedaće za vikend, a sva tri koaliciona partnera spremna su da daju lični doprinos kako bi Vlada radila bolje i efikasnije, saopštio URS posle sastanka.

18.10 - Kako nezvanično saznaje RTS, na sastanku o rekonstrukciji Vlade nije došlo do približavanja stavova.

17.37 - Sastanak lidera stranaka vladajuće koalicije o rekonstrukciji Vlade završen oko 17.30 časova.

16.38 - U toku je sastanak lidera vladajuće koalicije o rekonstrukciji Vlade.

Sastanak lidera stranaka vladajuće koalicije o rekonstrukciji Vlade završen je oko 17.30 časova, a kako RTS nezvanično saznaje na sastanku nije došlo do približavanja stavova.

Premijer i lider SPS-a Ivica Dačić ponovio je da je spreman da zameni najmanje jednog ministra iz svoje stranke i za sutra zakazao sednicu Predsedništva. Prvi potpredsednik Vlade Aleksandar Vučić ostao je čvrst pri stavu da zahteva temeljnu rekonstrukciju Vlade.

Ministar finansija i lider URS Mlađan Dinkić je, prema saznanjima RTS-a, takođe ostao pri stavu da neće dozvoliti da budu promenjeni njegovi ministri, kao i da ne pristaje na podelu resora kojim upravlja.

Jedino su se Ujedinjeni regioni Srbije posle sastanka  oglasili saopštenjem u kome se navodi da su sva tri koaliciona partnera spremna da daju svoj lični doprinos kako bi Vlada radila još bolje i još efikasnije.

Lider Ujedinjenih regiona Srbije Mlađan Dinkić saglasio se da Vlada u narednom periodu mora još više da funkcioniše kao jedinstven tim, i da zajednički i složno rešava brojne probleme sa kojima se građani Srbije suočavaju, navodi se u saopštenju.

Dinkić je, prema nezvničnim informacijama, na sastanku predložio da Vlada bude smanjena i da ima 15 članova.

Osim sednice Predsedništva SPS-a, sutra će biti održana i sednica Glavnog odbora SNS-a, koja je ranije najavljena, dok će Predsedništvo URS-a zasedati za vikend.

Inače, rekonstrukcija Vlade Srbije trebalo bi da bude završena do kraja jula, pa se očekuje da će u narednim danima biti poznato da li će Vlada u nepromenjenom koalicionom sastavu ući u drugu godinu svog rada.

Funkcioner Srpske napredne stranke Nebojša Stefanović rekao je da ta stranka ne priželjkuje vanredne izbore, ali da su oni "bolja opcija" ako nema dogovora sa koalicionim partnerima.

Premijer Srbije i lider socijalista Ivica Dačić izjavio je ranije da je cilj da do kraja meseca budu izabrani novi ministri i da što se njegove stranke tiče, nema prepreka za rekonstrukciju Vlade.

Број коментара 19

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво