Читај ми!

Mihajlović: Nemam poverenja u resore URS-a

Lideri vladajuće koalicije će sesti i dogovarati se i ne bih volela da se ispostavi da je oklevanje URS-a pokušaj da ponovo izađe iz vlade kao što je to već dva puta uradio, rekla Zorana Mihajlović.

Ministarka energetike i potpredsednica Srpske napredne stranke Zorana Mihajlović izjavila je da u resore koje vode Ujedinjeni regioni Srbije "nema mnogo poverenja" i da zbog toga mora doći do određenih kadrovskih promena.

"Lideri će sesti i dogovarati se, ne bih volela da se ispostavi da je oklevanje URS-a pokušaj da ponovo izađe iz vlade kao što je to već dva puta uradio", rekla je Zorana Mihajlović novinarima u Ivanjici.

Ona je istakla da je Srbiji potrebna stabilnost i okretanje ekonomskim aktivnostima i da bi izlazak URS iz vlade bio neodgovoran. 

"Mi moramo da imamo sinergiju u vladi koja nije samo puki zbir koalicionih partnera nego zaista vlada koja će da radi sa novom energijom", rekla je potpredsednica SNS.

Zorana Mihajlović je kazala da je potrebno da vlada nakon rekonstrukcije bude efikasna da bi se okrenula evropskim integracijama, investicijama i finansijskoj stabilnosti.

"To znači novi tim, nova snaga i novo poverenje i to su upravo resori koje vode ministri iz URS-a", rekla je ministarka. 

Prema njenim rečima, pitanja zaštite životne sredine trebalo bi da budu objedinjena u jednom ministarstvu, kao što i energetika i rudarstvo ne bi trebalo da budu odvojeni resori.

Ministarka energetike izjavila je da u toj stranci nije bilo razgovora o smenjivanju direktora javnih preduzeća. 

"Ne bih to nazvala smenom - to su samo javni konkursi po zakonu o javnim preduzećima", rekla je Mihajlovićeva. 

Ministarka je navela da se završava konkurs za direktora Elektroprivrede Srbije i da je pri kraju konkurs za direktora Javnog preduzeća za podzemnu eksploataciju uglja. Prema njenim rečima, komisija Vlade Srbije će izabrati najbolje kandidate.

Prema zakonu o javnim preduzećima, do kraja juna bi trebalo da budu objavljeni konkursi za izbor direktora u tim kompanijama.

Број коментара 8

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво