Читај ми!

Gašić: Svako da preuzme odgovornost

Niko nije dobio fotelju u nasleđe i svako treba da preuzme odgovornost za svoj rad, poručio potpredsednik SNS-a Bratislav Gašić. Niko ne želi da prizna da je loše radio, ali moramo podići stepen odgovornosti, rekao Gašić za RTS.

Potpredsednik Srpske napredne stranke Bratislav Gašić, kaže da niko u Srbiji, pa tako ni ministri SNS, neće priznati da je loše radio, ali da se mora podići stepen odgovornosti i da se o tome raspravlja.

Gašić tvrdi da su naprednjaci počeli takav sistem vrednosti da uvode u Srbiju - da niko nije dobio fotelju u nasleđe. "Hoćemo da dokažemo da možemo i da moramo mnogo bolje", rekao je potpredsednik naprednjaka, gostujući u Dnevniku RTS-a.

"Ministri SNS-a su divni ljudi, veliki stručnjaci, ali ne znači ako je neko profesor da se snašao na tom radnom zadatku, ne znači da to nije moglo bolje", rekao je Gašić.

Komentarišući današnju sednicu Predsedništva SNS-a, potpredsednik te stranke je ocenio da neće biti burno, jer su svi spremni da prihvate svoju odgovornost. "U tome se razlikujemo od drugih političkih opcija", podvukao je Gašić.

Uspeli smo za godinu dana da zaustavimo propadanje Srbije i da budemo cenjena zemlja u mnogim forumima.

Prema njegovim rečima, predsedništvo SNS-a raspravljaće o izveštajima svih svojih funkcionera i predložiće Glavnom odboru neka rešenja, a Glavni odbor strnke, verovatno krajem sledeće nedelje, doneće konačne odluke.

Govoreći o koalicionim partnerima, Gašić je rekao da će i oni da "shvatiti taj stepen odgovornosti i da moramo da menjamo". "SNS i njen lider Aleksandar Vučić su stožeri Vlade i koalicioni partnetri moraju da uvaže te naše stavove ako žele timski da sprovodemo započete procese", istakao je potpredsednik SNS.

Gašić, koji je i gradonačelnik Kruševca, rekao je da su moguće smene i čelnika opština i gradova. Istakao je da oni ne treba da samozadovoljni svojim fukcijama, lepim kabinetima i zvanjima.

"Mogli ste kroz nekoliko dobrih primera u Novom Sadu, Nišu, pa i Kruševcu da vidite neke pozitivne pomake i organizaciji samog budžeta. Drugi su imali godinu dana prilike da preuzmu pozitivna iskustva iz lokalnih samouprava koje su usprele i da to primene kod sebe. Svi koji to nisu učinili, već su bili samozdovoljni svojim funkcijama i zvanjima, natravno da treba da se sklone", zaključio je Gašić.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 29. март 2024.
23° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво