Predsedništvo SNS-a o rekonstrukciji

Na sednici Predsedništva SNS-a razmatrana kadrovska rešenja za predstojeću rekonstrukciju Vlade, kao i dosadašnji učinak ministara te stranke.

15.53 - Na sednici Glavnog odbora SNS-a u subotu 20. jula biće doneta odluka o rekonstrukciji sistema izvršne vlasti, rekao Vučić.

15.40 - Završena sednica, očekuje se obraćanje Aleksandra Vučića novinarima. 

11.02 - Očekuje se da na sednici partijski vrh predloži kandidata za šefa pregovaračkog tima sa EU, javlja izveštač RTS-a. 

10.07 - Počela sednica Predsedništva SNS-a. Aleksandar Vučić ušao u sedište stranke, javlja izveštač RTS-a. 

Predsedništvo Srpske napredne stranke zasedalo je u sedištu stranke, a na sednici su vođeni razgovori o kadrovskim rešenjima za predstojeću rekonstrukciju vlade i učinku ministara te stranke.

Sednici su prusustvovali članovi predsedništva SNS, među kojima su i lider stranke Aleksandar Vučić, ministri pravde Nikola Selaković, energetike Zorana Mihajlović, kulture Bratislav Petković, kao i ministar prirodnih resursa, rudarstva i prostornog planiranja Milan Bačević i gradonačelnici Novog Sada i Krušvca, Miloš Vučević i Bratislav Gašić, koji je i potpredsednik SNS-a.

Gostujući u Dnevniku RTS-a uoči sednice, potpredsednik SNS-a Bratislav Gašić rekao je da niko nije dobio fotelju u nasleđe i da svako treba da preuzme odgovornost za svoj rad.

Iako ministri za sada uglavnom poručuju da su spremni na to da njihov rad bude ocenjivan, ali i da su zadovoljni kako su u proteklom periodu radili, lider naprednjaka Aleksandar Vučić ukazao je da će rekonstrukcija biti temeljna i ozbiljna u toj meri da će postaviti standard za sve buduće vlade.

Vučić je upozorio da je teško pronaći one koji će priznati da nisu dobro radili i da je zbog toga neophodno da se postave objektivni kriterijumi za ocenu rada ministara i istovremeno istakao da očekuje napornu sednicu Predsedništva.

Premijer Ivica Dačić rekao je da bi do 14. jula trebalo da budu utvrđeni programski ciljevi i principi na kojima će počivati rekonstruisana vlada, a do 21. jula poznata i kadrovska rešenja.

Prema ranijim izjavama ministara i drugih aktera, do sada nije bilo razgovora o promeni koalicionog sporazuma.

broj komentara 69 pošalji komentar
(nedelja, 14. jul 2013, 03:25) - palcica [neregistrovani]

smena

svi koji su lose radili treba smeniti pa ma kojoj stranci pripadali

(subota, 13. jul 2013, 18:57) - anonymous [neregistrovani]

Student masinstva

Kada se radi niko ne obraca na sat, a rezultati ovog rada bice svima pokazan uskoro.

(subota, 13. jul 2013, 17:58) - gela [neregistrovani]

promena

Nece biti velike koristi ako samo Vucic smeni svoje ministre.

(subota, 13. jul 2013, 16:42) - Uroska [neregistrovani]

Vucic

Zna Vucic koji su ministri radili kako treba a koji ne.On odlucuje o njima i njihovom daljem radu u Vladi.Ako ce nekoga da smeni a drugog da postavi,on ce to i uraditi.

(subota, 13. jul 2013, 16:12) - Vesna 80 [neregistrovani]

Promene

Cilj svake države je da radi najbolje što može, a ono što ne valja da promeni. Tako da je po meni ovo pravi potez.

(subota, 13. jul 2013, 15:59) - anonymous [neregistrovani]

Mirjana

Nisam verovao da ce, ali poceli suda rade ono sta su obecali.

(subota, 13. jul 2013, 15:44) - Milos M [neregistrovani]

milos

Ne mogu verovati, da su stvarno krenuli u rekonstrukciju doduse prvi ali su krenuli.

(subota, 13. jul 2013, 15:12) - Meda [neregistrovani]

Meda

Vucic i danas pokusava da pokrene reforme na svakom koraku,konkretno u ovom primeru pokusava da reformu izvrsi prvo od sebe i svojih najblizih ljudi iz stranke.Njegovi pokusaji reforme ne nailaze na odobravanje,posebno ne od koalicionih partnera iz SPS-a i URS-a,ali kao sto i vidimo Vucic se ne obazire na kritike vec zapocinje rekonstrukciju vlade polazeci od svoje stranke.

(subota, 13. jul 2013, 14:57) - Никола [neregistrovani]

svaka cast

Verujem da ce doneti najbolja moguca resenja za Srbiju jer su pokazali da brinu o narodu

(subota, 13. jul 2013, 14:53) - optimista 5-4 [neregistrovani]

zelim da veruem

Zelim da verujem u sve ovo, i u sns i ....ali godine su me naucile, tesko je s ljudima do dobrog resenja. Poitika je ipak besplatan rucak.