Bačević: Teško do izmene koalicionog sporazuma

Postoji više načina za rekonstrukciju vlade, a eventualna izmena koalicionih sporazuma je teža i manje realna varijanta, rekao Milan Bačević. Nije bilo reči o personalnim rešenjima, o kojima se mnogo više govori u medijima, nego u vladi i strankama, kaže Bačević.

Ministar prirodnih resursa, rudarstva i prostornog planiranja Milan Bačević izjavio je da postoji više varijanti za rekonstrukciju vlade, a da je eventualna izmena koalicionih sporazuma teža i manje realna varijanta.

Bačević je na konferenciji za novinare na Rudarsko-geološkom fakultetu rekao da se zalaže za rekonstrukciju, ističući da do sada nije bilo reči o personalnim rešenjima i da se mnogo više o tome komentariše u medijima nego u vladi i strankama.

Na pitanje da li će doći do spajanja nekih ministarstava Bačević je rekao da nije ništa dogovoreno na tu temu, iako bi možda vlada tako mogla bolje da funkcioniše, ali da bi to podrazumevalo izmenu Zakona o ministarstvima ili izmenu koalicionog sporazuma što je manje verovatno.

"Ja sam inače zagovornik rekonstrukcije vlade i smatram da ona treba da se sprovede urgentno kako bi mogla da dovede do kvalitativnih promena", istakao je Bačević.

Rekao je da će Srpska napredna stranka održati sednicu Predsedništva stranke na kome će, između ostalog, biti reči i o rekonstrukciji, napominjući da ta stranka ima najveći broj ministara i da je logično da ona da konačnu reč u proceni rada svojih ministara.

Bačević je istakao da je jako važno što će se rekonstrukcija sprovesti i po dubini "jer ministar može da bude genijalan, ali ako neko ne sprovodi njegovu politiku i odluke na regionalnom, lokalnom i drugim nivoima, možda ministar ne bi trebalo do kraja da snosi posledice".

Napomenuo je da su građani najveću podršku dali SNS-u i da s pravom najviše očekuju od najjače stranke, tako da je rekonstrukcija u ovom trenutku najbolji odgovor.

broj komentara 0 pošalji komentar