Читај ми!

Žaljenje zbog žrtava u Srebrenici

Skupština Srbije izražava duboki pijetet prema nevinim žrtvama bošnjačke nacionalnosti i saosećanje njihovim porodicama povodom godišnjice njihovog stradanja u Srebrenici, saopštio skupštinski kolegijum.

Narodna skupština Srbije izražava duboki pijetet prema nevinim žrtvama bošnjačke nacionalnosti i saosećanje njihovim porodicama povodom godišnjice njihovog stradanja u Srebrenici, saopšteno je iz Skupštine Srbije.

U saopštenju skupštinskog kolegijuma se ističe "Narodna skupština takođe, na istovetan način, izražava svoje žaljenje i saučešće porodicama nevinih civilnih žrtava srpske nacionalnosti u sukobima u Bosni i Hercegovini".

Naglašava se i da će "Srbija i njen parlament uvek biti opredeljeni da čuvaju sećanje na žrtve surovih oružanih sukoba u bivšoj Jugoslaviji devedesetih godina prošlog veka".

Skupština Srbije, navodi se u saopštenju "izražava nadu da će svi narodi u BiH, kao i drugim državama bivše Jugoslavije, nastaviti proces pomirenja i jačanja uslova za zajednički život zasnovan na ravnopravnosti nacija i punom poštovanju ljudskih i manjinskih prava i sloboda, da učinjeni zločini više nikada ne bi bili ponovljeni".

"Na taj način moguće je okrenuti se budućnosti, miru i prosperitetu u čitavom regionu", navodi se u saopštenju i ističe da je tekst saopštenja usvojen većinom glasova Kolegijuma Narodne skupštine Srbije.

U Srebrenici se danas obeležava 18 godina od masovnih ubistava bošnjačkog stanovništva u Srebrenici koji su, po optužnici Haškog tribunala počinili pripadnici Vojske Republike Srpke pod komandom Ratka Mladića.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 22. септембар 2024.
12° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи