Stefanović: Krajem jula o ministrima

Ako bude rekonstrukcije Vlade, o njoj će se Skupština izjašnjavati najverovatnije u poslednjoj nedelji jula, kaže predsednik parlamenta Nebojša Stefanović.

Predsednik Skupštine Srbije Nebojša Stefanović izjavio je da će se, ako bude rekonstrukcije vlade, skupština o njoj izjašnjavati najverovatnije u poslednjoj nedelji jula, kada će novoizabrani ministri proći "kroz skupštinsku proceduru".

"Ukoliko dođe do rekonstrukcije vlade, skupština će u poslednjoj nedelji jula o tome razgovarati, kada to bude i zakonski moguće", rekao je Stefanović novinarima u parlamentu posle sednice skupštinskog kolegijuma.

Stefanović je izjavio da je na predsedniku Vlade Ivici Dačiću i prvom potpredsedniku Vlade Aleksandru Vučiću da odluče ko će biti premijer, ukoliko to uopšte bude tema i do takvog razgovora dođe.

On je rekao da se njegov stav da je Vučić najbolji kandidat za premijera nije promenio, ali da o tome ne odlučuje on, već Vučić i Dačić.

"To je moj stav, a da li će se to i desiti nije na meni da odlučim. To je nešto o čemu moraju da razgovaraju Vučić i Dačić i ako oni ikada dođu do te teme, ako se budu oko toga dogovorili, to je pitanje za njih", kazao je Stefanović.

Prema njegovim rečima, pošto ne učestvuje u direktnim pregovorima o rekonstrukciji vlade, ne može da kaže da li će ta tema uopšte biti na dnevnom redu.

Predsednik Skupštine je dodao i da će naredne sedmice biti održana još jedna sednica parlamenta sa četiri do pet tačaka dnevnog reda, od kojih je zakon o prekršajima najvažniji.

Povodom sutrašnjeg obeležavanja godišnjice zločina u Srebrenici, Stefanović je rekao da će sutra, posle sednice kolegijuma, Skupština izdati saopštenje s izrazima pijeteta prema svim žrtvama.

broj komentara 0 pošalji komentar