Stefanović: Vučić najbolji za premijera

Aleksandar Vučić je najbolje rešenje za premijera, jer ima najveću snagu i autoritet za tu funkciju, kaže predsednik Skupštine Nebojša Stefanović. Bilo bi dobro kad bi neki ministri sami otišli, navodi Stefanović i dodaje da SNS uopšte ne razmišlja o koaliciji sa DS-om.

Predsednik Skupštine Srbije i potpredsednik SNS Nebojša Stefanović izjavio je da je Aleksandar Vučić najbolje rešenje za premijera, jer ima najveću snagu i autoritet za tu funkciju, kao i da je on ovaj predlog već izneo i pred stranačke organe.

"Konačna odluka biće doneta tokom razgovora Aleksandra Vučića i Ivice Dačića. Oni treba da razgovaraju i vide da li je moguće da se tako nešto dogodi i kada", rekao je Stefanović u intervjuu "Novostima".

Stefanović je rekao da bi prilikom rekonstrukcije vlade bilo dobro kada bi neki ministri sami otišli, da neće biti povećanja broja resora i da se uopšte ne razmišlja o koaliciji SNS sa DS.

On je najavio da će na sednici Predsedništva SNS u subotu biti doneta odluka ko u vladi nije dobro radio. Ona će potom biti izneta pred Glavni odbor SNS koji bi već tokom sledeće nedelje trebalo da usvoji sve kadrovske promene.

"Možda bi najbolje bilo da neki sami odu, da ne čaju da im stranka kaže da nisu zadovoljili", smatra Stefanović.

Upitan ko će od državnih sekretara i direktora javnih preduzeća biti zamenjen, on je odgovorio da je reč o većem broju ljudi.

"Neće ih sigurno biti četvoro ili petoro. Srbija je dobijanjem datuma ušla u novu fazu u kojoj svi moraju da budu fokusirani na ekonomiju. Zato je potreban tim koji će bolje da funkcioniše. Svi moramo da se okrenemo reformama i moramo da pokažemo rezultat", istakao je Stefanović.

On smatra da promenama neće svi biti zadovoljni i biće onih koji će pokušati po svaku cenu da zadrže svoju poziciju .

"Svi će dobiti priliku da pred članovima GO objasne šta su tačno radili i šta ih preporučuje da ostanu. Međutim, ukoliko ne budu dobili većinu pred stranačkim organima to treba da prihvate. Odlazak sa funkcije nije kraj sveta", rekao je Stefanović u intervjuu objavljenom u elektronskom izdanju "Večernjih novosti".

broj komentara 27 pošalji komentar
(četvrtak, 11. jul 2013, 01:24) - Zoran [neregistrovani]

e

Smesni su pokusaji DS-a da se prikloni SNS-u i spasi se nestanka sa politicke scene. SNS je ozbiljna politicka stranka koja resava probleme naroda Srbije a ne da vadi posrnule politicke stranke.

(sreda, 10. jul 2013, 21:47) - Simo [neregistrovani]

info

Vučić je premijer kakav treba Srbiji, ima jasan plan , rešenost da zacrtano ostvari I energiju koja može Srbiju da pokrene napred.

(sreda, 10. jul 2013, 21:43) - Nekis [neregistrovani]

cinjenica

Ako je SNS najveća stranka u koaliciji ona i treba da ima mesto premijera i da upravlja finansijama...

(sreda, 10. jul 2013, 21:41) - Panto [neregistrovani]

Promene

Predsednik Skupštine Nebojša Stefanović je u pravu kada kaže da je Vučić idealan premijer, ima rezultate iza sebe , ima podršku naroda I jedini je koji ima političku težinu da sprovede neophodne reforme u Srbiji kako bi krenuli napred.

(sreda, 10. jul 2013, 15:44) - anonymous [neregistrovani]

Ne slažem se

Mislim da Vučiću treba odati priznanje za mnoge stvari ali isto tako mislim da bi ga apsolutna vlast iskvarila, kao što je i mnoge pre njega a zaboravili smo da su na početku bili u redu.

(sreda, 10. jul 2013, 14:13) - anonymous [neregistrovani]

podrska

Daleko od toga da je savrsen, al u ovom trenutku je jedini koji daje bar neki optimizam. Treba ga podrzati

(sreda, 10. jul 2013, 12:59) - Panter [neregistrovani]

Vucic premijer

Izjava gospodina Stefanovica je vrlo realna i na mestu. Za svaki uspeh ove vlade Vucic ima najvise zasluga. Uvek kada je gorelo, prvi je isao da gasi. Poturao je ledja kada je bilo najteze. Ima najvise energije, znanja i sposobnosti.

(sreda, 10. jul 2013, 12:38) - anonymous [neregistrovani]

Sramota

nasta ovo sve lici. I u EU rekli su da zele da nastave posao sa istim ljudima. Sad bi vi sve od jednom?!

(sreda, 10. jul 2013, 12:35) - anonymous [neregistrovani]

Perenic Zlatibor

Nema sumnje da Vucic pokusava sa ostalima da od ove Vlade napravi istorijski dobru za Srbiju. Ali neznam koliko ce to uspeti rekonstrukcijom, mozda bi bolje bilo da se izadje na vanredne parlamentarne izbore.

(sreda, 10. jul 2013, 12:33) - anonymous [neregistrovani]

novi premijer

.. SNS je mozda pogresila kada je, da bi dosla na vlast, prihvatila da premijer bude iz SPS-a koja je daleko ispod rejtinga SNS. Sada treba da odradi tu gresku jer zamena premijera znaci nove izbore a to nije u interesu drzave, u sta se svi kunu. Sledeci put neka se uvede nepisano pravilo da, kao u Nemackoj na primer, premijer bude obavezno iz najjace stranke.