Читај ми!

Nikolić: Nastavljamo reforme

Odluka Evropskog saveta o otvaranju pristupnih pregovora sa Srbijom predstavlja signal da smo u Evropskoj uniji poželjni i ravnopravni, poručio predsednik Tomislav Nikolić. Sada je zadatak Vlade da se baci na ekonomiju, vrati na poljoprivredu, razvije energetiku, da gledamo na istok, zapad, sever, jug, kaže predsednik.

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić ocenio je danas da odluka Evropskog saveta o otvaranju pristupnih pregovora sa Srbijom predstavlja signal da smo u Evropskoj uniji poželjni i ravnopravni.

Nikolić je na svom Tviter nalogu dodao da se sada "okrećemo ekonomiji i podizanju standarda građana".

Predsednik Srbije je, obraćajući se danas okupljenima na svetopličkom vidovdanskom saboru u mestu Kodželj kod Prokuplja, precizirao da je sada zadatak cele vlade da se baci na ekonomiju, vrati na poljoprivredu, razvije energetiku... da gledamo na istok, zapad, sever, jug".

On je ukazao da će naši pregovori sa EU da traju, ko i da je se videlo da postoji jedna država koja nas još uvek pomalo sprečava, ali da ni to nije večito.

"Na istoku imamo mnogo prijatelja koji nam jednog dana neće biti dostupni kada budemo ušli u EU. Zato ćemo da dižemo Srbiju razmišljajući o tome ko najviše može da nam pomogne, a ne sa kim bismo voleli da sarađujemo", rekao je predsedik Srbije.

Govoreći o Vidovdanu, Nikolić je rekao da sada svoje junaštvo treba da pokažemo tako što ćemo da zaposlimo Srbiju, da je podignemo sa kolena, što ćemo da budemo ravnopravni sa drugim narodima u Evropi i svetu, da nas ne pominju po zlu i da sa nama ravnopravno razgovaraju.

"Smatram da smo za godinu dana povratili ugled Srbije u svakoj državi u svetu", rekao je Nikolić.

Predsednik je rekao da bi voleo da po završetku njegovog mandata niko nema razlog ni za šta da ga optuži, niti osudi, niti da kaže da nije dobro radio i da je narod loše živeo.

"Obećavam vam, moraćete bolje da živite, inače ćete ponovo imati prilike da menjate", poručio je Nikolić.

Prema njegovim rečima, naša istorija i mučeništvo govore o tome da bismo danas "mi odlučivali o njihovoj zaslužnosti da budu sa nama da nas je ostalo onoliko koliko nas je bilo ranije".

"Zato ću pokušati da Srbija ne ratuje, nego da se takmiči da bude bolja, a ne jača od drugih jer to dugujemo svojoj deci", poručio je Nikolić.

Vidovdan 1389. kao putokaz i opomena 

On je rekao da bi voleo da naša deca nemaju ni pomisao na rat, već da nas bude sve više, a da se sećamo Vidovdana 1389. kako bi nam služio kao putokaz i opomena.

"Car Lazar nije imao drugi izobr, a smatraću da nisam uspeo ako Srbija ne bude uvek imala više izbora", rekao je predsednik Srbije.

Nikolić je pozvao građane na još malo strpljenja, rekavši da je država delimično uređena i da ima mnogo da se radi uz ocenu da je ekonomija u najgorem stanju.

Predsedniku je na saboru uručena Vidovdanska povelja koju dodeljuje udružeje Topličanin.

Neposredno pre donošenja odluke u Briselu, predsednik je rekao da treba da radimo, a ne da očekujemo milostinju.

"Mislim da je američki ambasador bio u pravu kada je rekao da bi, da se on pita, Srbija od 1. jula trebalo da počne pregovore", rekao je Nikolić.

Upitan da prokomentariše stav nemačkog Bundestaga, predsednik Srbije je rekao da "svako vodi svoju brigu".

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво