Читај ми!

Dežer: Jaki argumenti za početak pregovora

Pozitivna odluka o početku pregovora sa EU može da bude postignuta 28. juna, imajući u vidu sve što je u Srbiji postignuto, rekao šef Delegacije EU u Srbiji. Dobar pokazatelj napretka Srbije jesu strategije koje su nedavno usvojene i sve su to jaki argumenti sa kojima se može izaći pred zemlje članice, smatra Dežer.

Šef delegacije Evropske unije u Srbiji Vensan Dežer rekao je da će 28. juna moći da bude postignuta pozitivna odluka o otvaranju pristupnih pregovora sa Srbijom, imajući u vidu sve što je u Srbiji postignuto u pogledu napretka ka EU.

"Šefovi država će sutra krenuti sa debatama, a 28. juna će biti doneta konačna odluka. Mislim da možemo da budemo zadovoljni svim što je postignuto i da ćemo, zajedno sa pismom Eštonove i Filea, kao i sa ostalim činjenicama o srpskom napretku, moći da postignemo pozitivnu odluku 28. juna", rekao je Dežer.

Dežer je, takođe, naglasio da je u pregovorima dva premijera, Ivice Dačića i Hašima Tačija, postignuto mnogo napretka.

Još jedan dobar pokazatelj napretka Srbije jesu strategije koje su nedavno usvojene, rekao je Dežer, podsetivši da se jedna od njih tiče borbe protiv korupcije.

"Sve su to jaki argumenti sa kojima se može izaći pred zemlje članice da podrže odluku o otvaranju pregovora sa Srbijom", zaključio je Dežer, koji je učestvovao na završnoj konferenciji programa Regionalnog društveno-ekonomskog programa razvoja.

Dežer je podsetio da su visoka predstavnica Evropske unije za spoljnu politiku i bezbednost Ketrin Ešton i komesar za proširenje Štefan File uputili 21. juna zajedničko pismo članicama EU u kome traže "jasnu pozitivnu odluku" o otvaranju pregovora o pridruživanju sa Srbijom.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво