Читај ми!

Đilas: DS poslednja odbrana demokratije

DS je najdemokratskija stranka u Srbiji i poslednja brana uvođenju autoritarnog režima i jednoumlja, istakao Dragan Đilas. Vanredni izbori sigurno će biti održani ove godine, a DS na njima mora da učestvuje kao jedinstvena organizacija, rekao Đilas.

Predsednik Demokratske stranke Dragan Đilas poručio je da je ta stranka poslednja odbrana demokratije u Srbiji, sprečavanju uvođenju autoritarnog režima u kojem niko ništa ne sme da kaže protiv vlasti, i da na predstojeće vanredne izbore mora da izađe jedinstvena.

Đilas je, na sednici Glavnog odbora u selu Veliki istok kod Zaječara, rekao da će vanredni parlamentarni izbori sigurno biti održani u ovoj godini i da DS na njima mora da učestvuje kao složna i jaka organizacija, što se pokazalo i na upravo održanim izborima za prvog čoveka beogradskih demokrata, koga je biralo 10.400 birača.

"U drugim strankama, prvog čoveka odbora bira tek nekoliko desetina ili stotina, i zato ponavljam da je DS najdemokratskija stranka i organizacija u Srbiji", rekao je Đilas.

U obraćanju članovima GO, predsednik DS-a je nabrojao dobre strane i uspehe aktuelne vlasti u prvih godinu dana mandata, među kojima i dobijanje datuma za početak pregovora za članstvo Srbije u EU.

On je, međutim, napomenuo da se "ne pobeđuje 28. juna - na Vidovdan, već 28. na 29, pa 29. na 30. i tako svakog narednog dana.

Među dobrim stvarima, kako je rekao, koje je uradila aktuelna vlada, jeste i borba protiv korupcije i kriminala i rešavanje pitanja Kosova i Metohije.

Đilas je izneo i niz kritika na račun vlasti, navodeći da je "Srbija izgubila privredu", kao i povlačenje loših poteza, među kojima je i namera da se ugase preduzeća u restruktuiranju, nestašice u zdravstvu...

Predsednik DS-a je podvukao da je ta stranka učinila mnogo, između ostalog i za dobijanje datuma za početak pregovora za članstvo Srbije u EU, koje sada finalizuje aktuelna vlada.

Poručio je da je došlo vreme da se prestane sa pričama "šta su oni radili od 1990. do 2000. godine, a mi od 2000. do 2012. godine".

"Dosta je sa takvim pričama, treba da vidimo ko ima bolje ideje i kako da se realiziju. Mi nismo stranka koja samo kritikuje, mi predlažemo rešenja. Danas je DS poslednja brana za uvođenje jednoumlja i kad bi uspeli da završe sa nama na red bi došli i drugi, oni retki koji ponekad smeju da podignu glas, a to ne smemo da dozvolimo", rekao je Đilas.

Prema njegovim rečima, u poslednjih sedam meseci DS je uspela da očuva veliki broj ljudi koji vrede, i apostrofirao je Borislava Stefanovića, Dušana Milisavljevića, Vladimira Todorića, Aleksandru Jerkov...

Đilas je uputio kritike poslanicima DS-a, rekavši da bi više voleo da oni koje je narod birao u parlamentu više pričaju za govornicom, umesto što se druže sa novinarima medija koji ih blate.

U Predsedništvo GO DS-a kooptirani su, među ostalima, Vladimir Todorić, a ranije Aleksandar Šapić.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 23. септембар 2024.
13° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи