Читај ми!

Vučić o prodaji "Telekoma"

Sada bismo mogli da prodamo "Telekom" za više novca nego što je nuđeno prethodnoj vladi, ali je pitanje šta bismo s tim novcem uradili, da li bismo ga bacili u bunar, rekao vicepremijer Aleksandar Vučić. Hoćemo da uložimo u fabrike, u proizvodnju, ali nemamo projekte u kojima bi se zaposlilo hiljadu ljudi, naveo Vučić.

Prvi potpredsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić rekao je da bismo sada mogli da prodamo "Telekom" za više novca nego što je nuđeno prethodnoj vladi, ali je pitanje šta bismo s tim novcem uradili, da li bismo ga bacili u bunar.

"Ne prodaje se nešto samo radi prodaje. Problem je što nemamo projekte u koje bismo te pare uložili. Ako bi otišle u plate u javnom sektoru, to bi bila prava katastrofa za Srbiju", rekao je Vučić za Večernje novosti.

Vučić ističe da Srbija ima ozbiljan problem, na koji se ne obraća pažnja.

"Nemamo projekte, pa tako sa kreditom za železnicu na listi mora visoko da se pojavi pruga Valjevo - Loznica, zato što za to imamo projekat. Za drugo ne postoje", kaže Vučić.

Prema njegovim rečima, sada ne znamo šta da radimo sa prugom Pančevo - Beograd - Subotica, koja bi nas brzim vozovima za tri i po sata spojila sa Budimpeštom, ili da do Zagreba ne putujemo sedam sati, kao sada.

"Za ovo ne postoje projekti i to su teški i ozbiljni problemi", naveo je Vučić.

Vučić podseća da je prethodna vlada želela da proda "Telekom Srbija" za 1,4 milijarde evra, dok je najviša ponuda bila 1,1 milijardu evra.

Prvi potpredsednik Vlade ističe da ne bi bio problem da Srbija sada za "Telekom" dobije više od 1,1 milijardi evra, koliko je ranije nuđeno.

On, međutim, ukazuje da nemamo problem sa likvidnošću, ni sa isplatom plata i penzija, već sa deficitom i nedostatkom privredne aktivnosti.

Hoćemo da uložimo u fabrike, u proizvodnju, ali nemamo projekte u kojima bi se zaposlilo hiljadu ljudi, rekao je Vučić, dodavši da ne postoje planovi reindustrijalizacije. kako je rekao, zato se sada mučimo sa namenskom industrijom, a dugovi su svuda.

"Njihovo poslovanje sada kontrolišu oficiri, preko nadzornog odbora, a ne politički postavljena lica. Kontrola trošenja novca je neophodna, jer ako država ulaže hoćemo da budete profitabilni, a ne da dogodine opet bude ista kuknjava i da država ponovo daje novac. To je ključni problem, a ne da li možemo da prodamo 'Telekom' ili ne", naveo je Vučić.

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво