Читај ми!

Đilas: Besmisleni napadi ministarke zdravlja

Izjava ministarke zdravlja Slavice Đukić Dejanović da je simptomatično da samo u Beogradu nema insulina besmislena, kaže gradonačelnik Beograda Dragan Đilas. U menadžmentu "Apotekarske ustanove Beograd" nema stranačkih funkcionera ni članova, ističe Đilas.

Gradonačelnik Beograda Dragan Đilas odbacio je kao apsolutno besmislenu izjavu ministarke zdravlja Slavice Đukić Dejanović da je simptomatično da samo u Beogradu nema insulina.

"Tvrdnje ministarke da je simptomatično da samo u Beogradu nema insulina, aludirajući da je politika iza svega, apsolutno su besmislene", naveo je Đilas u saopštenju.

Gradonačelnik Beograda je istakao da u menadžmentu "Apotekarske ustanove Beograd" nema stranačkih funkcionera ni članova, kao što ih nije bilo poslednjih šest godina, kao i da su sadašnja i prethodna direktorka izabrane iz reda stalno zaposlenih.

"Napad ministarke zdravlja na Apotekarsku ustanovu Beograd zbog nestašice insulina predstavlja pokušaj da se sakriju posledice skandalozne odluke da se bez ikakve pripreme i privatnim apotekama omogući izdavanje lekova na recept, a državne apoteke u isto vreme nateraju da, i pored toga što cene lekova određuje država, sprovode postupak javnih nabavki", objasnio je Đilas.

Dodao je da je tokom prošle godine Slavici Đukić Dejanović uputio više pisama da odloži primenu takvih odluka, ali je ona to odbila.

"Insulina u beogradskim apotekama nema, jer je Apotekarska ustanova tek 30. aprila ove godine u 15.30 časova od nadležnih državnih organa dobila neophodna uputstva za sprovođenje javne nabavke. Velika većina apoteka širom Srbije koje danas imaju insulin, nabavljaju ga mimo zakona, odnosno bez raspisivanja tendera", naveo je Đilas.

Slavica Đukić Dejanović rekla je juče da ne postoji razlog za nestašicu u apotekama, jer u Srbiji ima dovoljno insulina.

Ministarka je navela da će sa predstavnicima državnih apoteka u Beogradu razgovarati o tome zbog čega apoteke nisu obavile svoj posao i na vreme nabavile zalihe insulina.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво