Читај ми!

Stefanović: Dragocena iskustva Češke

Za Srbiju su dragocena iskustava Češke u pregovaranju sa EU, istakao Nebojša Stefanović u razgovoru sa ambasadorkom Hanom Hubačkovom.

Predsednik Skupštine Srbije Nebojša Stefanović istakao je u razgovoru sa češkom ambasadorkom Hanom Hubačkovom da bi iskustva te zemlje bila dragocena u procesu pregovaranja sa EU koji predstoje Srbiji.

Stefanović je dodao da bi skupštinske stručne službe, pa i narodni poslanici mogli mnogo da nauče iz iskustava čeških kolega, što bi omogućilo značajnu uštedu na vremenu koje će se utrošiti u pregovorima.

Zajednički je ocenjeno da stalni kontakti sa poslaničkim grupama prijateljstva mogu takođe značajno doprineti jačanju parlamentarne saradnje Srbije i Češke, ali i da bi i na taj način mnoga iskustava Češke tokom pregovora sa EU mogla biti preneta poslanicima srpskog parlamenta.

Ambasadorka je ocenila da postoje sve pretpostavke za intenziviranje bilateralne parlametarne saradnje dve zemlje.

Ona je Stefanoviću uručila zvaničan poziv predsednika parlamenta Češke Miroslave Njemcove za posetu Pragu, što je Stefanović prihvatio.

Predsednik srpskog parlamenta se složio da bi ta poseta, ali i napori koji se ulažu trebalo da pomognu značajno proširenje saradnje dva parlamenta koji bi pratili dobre odnose dve zemlje.

Stefanović je izrazio nadu da će i prilikom tog susreta biti nastavljeni započeti razgovori na temu unapređenja ekonomskih odnosa.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво