Govor mržnje, posao za tužilaštvo

Istup vladika na mitingu održanom u petak je "govor mržnje par ekselans" i to je posao za tužilaštvo, kaže ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Žarko Obradović, koji očekuje i adekvatnu reakciju iz SPC.

Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Srbije Žarko Obradović izjavio je da je istup vladika na mitingu odražnom u petak u Beogradu "govor mržnje par ekselans".

Ministar je podsetio da je u više navrata rečeno da kada neko u političkom životu Srbije koristi govor mržnje, tužilaštvo treba da reaguje.

"Tužilac mora da reaguje. Na meni je da kažem da je to skandal i neprihvatljivo, a ostali bi trebalo da rade svoj deo posla", rekao je Obradović novinarima u Domu omladine uoči debate "Razgovarajmo o Evropi".

Obradović kaže da crkva mora da na neki način reši unutar sebe to pitanje i da je apsolutno neprimereno da crkveni velikodostojnici upućuju takve poruke.

"To govori da su oni ustvari apsolutno napustili posao kojim se bave i da se bave drugim stvarima", rekao je Obradović.

Na protestu "Ostajemo u Srbiji" održanom u Beogradu zbog protivljenja briselskom sporazumu, mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohija se, služeći moleban za Kosovo i Metohiju, molio za upokojenje vlade i skupštine, dok je penzionisani vladika Atanasije zamerio premijeru Ivici Dačiću da govori kao Zoran Đinđić, podsetivši na to "kako je Đinđić završio".

broj komentara 3 pošalji komentar
(subota, 11. maj 2013, 22:03)
anonymous [neregistrovani]

Govor mrznje

Ne slazem se. To nije govor mrznje.

(subota, 11. maj 2013, 19:08)
anonymous [neregistrovani]

ivanka

Kod Srba i Hrvata Crkva se svim silama zeli uplitati u politiku. No, znamo da je zadaca Crkve da se brine o dusama vjernika.

(subota, 11. maj 2013, 18:18)
anonymousSvedska [neregistrovani]

Protestni govor

Slazem se sa ministrom Obradovicem kad kaze, da se crkva ne bavi svojim poslom,vec se bavi poslom politicara.Svuda u svetu crkva je odvojena od drzave,samo ne kod nas.To im treba naglasiti,ili su zaboravili koji im je posao.To je kao kad bi Dacic dosao da propoveda u crkvi.Vrlo smesno i nedostojno!!!