Koštunica: Narod odlučuje o referendumu

Građani će dati konačnu reč da li će biti referenduma o briselskom sporazumu Beograda i Prištine o normalizaciji odnosa, rekao lider DSS-a Vojislav Koštunica i dodao da narod na osnovu 100.000 potpisa ima pravo da raspiše referendum.

Predsednik Demokratske stranke Srbije (DSS) Vojislav Koštunica rekao je da će građani dati konačnu reč da li će biti referenduma o briselskom sporazumu Beograda i Prištine o normalizaciji odnosa.

"Narod na osnovu 100.000 potpisa ima pravo da raspiše referendum, i to treba da bude narodni referendum, a ne referendum koji organizuje vlast", navodi se u pisanom saopštenju Koštunice.

Istakao je da je na vlasti da se formalno-pravno obaveže da će poništiti briselski sporazum ako narod na referendumu bude protiv sporazuma.

"Ne postoji ni jedan opravdan razlog zašto vlast ne bi ispunila ovaj razumni uslov za održavanje referenduma", naveo je bivši premijer Srbije.

Prema njegovim rečima, u dijalogu sa Srbima sa Kosova i Metohije neophodno je definisati ravnopravne medijske uslove, rok trajanja kampanje, kontrolu i brojanje listića, finansiranje kampanje, ali i referendumsko pitanje.

"Smatram da bi narod pod normalno definisanim uslovima na referendumu glasao protiv briselskog sporazuma kojim se uništava država Srbija na Kosovu i srpski narod izručuje da živi u nezavisnoj državi Kosovo", saopštio je Koštunica.

Ponovio je da je DSS za održavanje referenduma, ali je dodao da će poštovati konačnu odluku Srba sa Kosova i Metohije.

Број коментара 7

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи