Читај ми!

Srbi sa Kosmeta u Beogradu

Srbi sa severa Kosmeta dolaze u Beograd gde će razgovarati sa predstavnicima Vlade o briselskom sporazumu.

Predstavnici Srba sa severa Kosova razgovaraće u Beogradu sa predstavnicima Vlade Srbije o briselskom sporazumu.

Predstavnici četiri opštine sa severa Kosova koji se protive sporazumu koji je 19. aprila u Briselu postignut između srpskog i kosovskog premijera uz posredovanje EU saopštili su ranije da nisu odustali od ideje da se o tako krupnim pitanju izjasne građani Srbije na referendumu.

Naveli su, takođe, da je rok od 15 dana za raspisivanje referenduma kratak, a da o formulaciji referendumskog pitanja treba da odluče skupštine četiri opštine sa severa Kosova koje su i inicirale referendum.

Posle jučerašnjeg sastanka predsednika skupština opština sa severa Kosova i predstavnika svih odborničkih grupa u lokalnim parlamentima, održanog u Zvečanu saopšteno je da bi pre odluke o raspisivanju referenduma Ustavni sud Srbije trebalo da potvrdi ustavnost i zakonitost akata koji su prethodili zaključenju briselskog sporazuma.

Predsednik srpske opštine Štrpce Zvonko Mihajlović najavio je za mitrovički Radio Kontakt plus" da će i predstavnici lokalnih samouprava južno od reke Ibar u utorak biti u Beogradu sa namerom da državnom vrhu iznesu svoje mišljenje u vezi sa briselskim sporazumom.

Na sastanku prošle nedelje sa državnim vrhom bili su predsednici opština Zvečan, Dragiša Milović, Zubin Potok Slaviša Ristić, Kosovska Mitrovica Dragiša Vlašković, Leposavić Dragiša Vasić, načelnik kosovskomitrovičkog Okruga Radenko Nedeljković i zamenik direktora Vladine Kancelarije za KiM Krstimir Pantić.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво