Читај ми!

Timovi za primenu sporazuma u Briselu

Održan prvi sastanak timova Beograda i Prištine o planu primene predloga sporazuma postignutog 19. aprila. Razgovori će biti nastavljeni sutra.

21.20 - Završen današnji sastanak o implementaciji, nastavak sutra.

15.10 - Trenutno je pauza, a nastavak sastanka radnih grupa Beograda i Prištine očekuje se u toku popodneva.

11.09 - Tim Beograda za primenu sporazuma postignutog sa Prištinom stigao je u sedište evropske diplomatije.

U Briselu je oko 20 sati završen prvi sastanak timova Beograda i Prištine za implementaciju sporazuma o normalizaciji odnosa Srbije i Kosova, a razgovori će biti nastavljeni sutra, saopšteno je iz sedišta Evropske unije.

Današnja runda dijalog dva tima, koji je pre podne počeo u zgradi Evropske službe u prisustvu specijalnog izaslanika EU na Kosovu Fernanda Đentilinija, počela je i završila se bez izjava za javnost.

Beogradski tim predvodi savetnik predsednika Srbije Marko Đurić, a u njemu su i generalni sekretar Vlade Veljko Odalović, ministar pravde i državne uprave Nikola Selaković i zamenik direktora policije Branislav Mitrović, dok prištinski tim predvodi zamenik premijera Hajredin Kuči.

Iako je iz Brisela bilo najavljeno da će timovi predstaviti planove visokoj predstavnici EU Ketrin Ešton, pod čijim se pokroviteljstvom odvijao dijalog, EU je na sastanku predstavljao Fernando Đentilini, inače specijalni predstavnik EU na Kosovu.

Sporazum koji su u petak prošle nedelje parafirali predsednik vlade Srbije Ivica Dačić i kosovski premijer Hašim Tači predviđa široka ovlašćenja za zajednicu srpskih opština na Kosovu, pogotovo kada je reč o pravosuđu i policiji.

Vlada Srbije je u ponedeljak dala saglasnost na parafirani tekst predloga sporazuma s Prištinom, a za petak je zakazana sednica republičkog parlamenta na kojoj će poslanici razmatrati Vladin izveštaj o dosadašnjem procesu političkog i tehničkog dijaloga sa Prištinom, čiji je sastavni deo i predloženi sporazum.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво