Đurić sa diplomatama

Na brifingu za diplomate država koje nisu priznale nezavisnost Kosova, savetnik predsednika Srbije Marko Đurić informisao prisutne o toku dijaloga Beograda i Prištine i izazovima koje donosi nastavak dijaloga i implementacija dogovorenog.

Savetnik predsednika Srbije Marko Đurić pozvao je diplomatske predstavnike država koje nisu priznale jednostrano proglašenu nezavisnost Kosova da ne menjaju svoj stav.

Đurić je na brifingu u Palati Srbija ponovio da Srbija nikad neće priznati jednostrano proglašenu nezavisnost Kosova.

On je naglasio da, uprkos tendencioznim tumačenjima koja su poslednjih dana prisutna u domaćoj i svetskoj javnosti, Srbija sigurno neće menjati svoju principijelnu poziciju po pitanju nepriznavanja Kosova kao nezavisne države.

Đurić je posebno istakao da stavljanje u taj kontekst poslednjeg sporazuma iz Brisela ne doprinosi postizanju sveobuhvatnog i održivog rešenja za pitanje KiM, kao ni trajnoj stabilnosti čitavog regiona.

Savetnik predsednika je upoznao prisutne sa najnovijim dešavanjima vezanim za rešavanje pitanja Kosova i Metohije, informisao ih je detaljno o toku dijaloga sa privremenim institucijama samouprave u Prištini, kao i o izazovima koje donosi nastavak dijaloga i implementacija već dogovorenog.

Savetnik predsednika Srbije se zahvalio prisutnima na principijelnom stavu njihovih država o nepriznavanju jednostrano proglašene nezavisnosti Kosova.

broj komentara 0 pošalji komentar