Читај ми!

LDP: Gubici državnih preduzeća zastrašujući

Zastrašujući su izveštaji o gubicima državnih preduzeća u 2012. godini, tvrdi LDP, ocenjujući da to pokazuje nespremnost Vlade da započne sređivanje haosa u njima.

Liberalno demokratska partija ocenila je da su finansijski izveštaji o gubicima državnih preduzeća u 2012. godini zastrašujući i da pokazuju da Vlada Srbije nije spremna da započne sređivanje haosa u njima.

Funkcioner LDP-a Bojan Đurić je u izjavi dostavljenoj agenciji Beta naveo da ta stranka traži od Vlade Srbije hitan plan promena u državnim kompanijama, čije gubitke i dugove ne mogu da plaćaju poreski obveznici.

"Predlažemo demonopolizaciju, profesionalizaciju menadžmenta, izbacivanje države iz upravljanja ovim kompanijama, prestanak prakse da se trošak socijalne zaštite večito drži na leđima privrede", naveo je Đurić.

Đurić je ukazao da su Srbijagas, Železnice Srbije i Putevi Srbije, u 2012. godini zabeležili više od 500 miliona evra gubitaka.

"To su preduzeća u kojima jedne partijske direktore smenjuju drugi i u kojima i ova vlast, mimo Zakona o javnim preduzećima, i dalje imenuje direktore i upravne odbore u kojima sede poslanici, potpredsednici i visoki funkcioneri vladajućih partija", istakao je Đurić.

Prema njegovim rečima, uz javni dug koji je veći od 19 milijardi evra, građani i privatna privreda su postali robovi neefikasnog upravljanja nacionalnim bogatstvom i partijske samovolje u javnom sektoru.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво