Читај ми!

Jovanov: Ustav je brana separatizmu

Demokratska stranka obmanjuje javnost, jer su neistina i borba za golu vlast jedina politika koju ima, rekao u odgovoru DS-u portparol Pokrajinskog odbora za Vojvodinu DSS-a Milenko Jovanov. Zahvaljujući Koštunici, Srbija danas ima Ustav koji je poslednja brana separatizmu, a "posebno separatizmu Bojana Pajtića", naveo Jovanov.

Portparol Pokrajinskog odbora za Vojvodinu Demokratske stranke Srbije i poslanik u pokrajinskoj skupštini Milenko Jovanov saopštio je, u odgovoru Demokratskoj stranci, da ta partija obmanjuje javnost, jer su neistina i borba za golu vlast jedina politika koju ima DS.

U pisanoj izjavi za medije Jovanov je naveo da je "DS je zaboravila da je Kosovo i Metohija i danas lažna država, uprkos žarkim željama, ali i konkretnim potezima DS, da se ovoj marionetskoj tvorevini da legitimitet".

"DS je zaboravila i da je u Vladi kojoj je predsedavao Vojislav Koštunica DS imala većinu ministara kao i da je Boris Tadić tada bio predsednik Republike", napomenuo je Jovanov.

Sve što je mogla DS je radila protiv interesa Srbije, ali, na sreću, nisu stigli da izdaju Kosovo do kraja, naveo je Jovanov.

Prema njegovim rečima, zahvaljujući Koštunici, Srbija danas ima Ustav koji je poslednja brana separatizmu, a "posebno separatizmu Bojana Pajtića".

"Vreme Bojana Pajtića je prošlo i to su mu građani već saopštili", naveo je Jovanov.

Ranije danas je pokrajinski odbor DS za Vojvodinu "zamolio" predsednika DSS da ne brani Ustav Srbije od Vojvodine, a potpredsednika SPS-a Dušana Bajatovića da ne uči Vojvodinu kako se dobro posluje.

"Pokrajinski odbor Demokratske stranke za Vojvodinu moli gospodina Vojislava Koštunicu, za čijeg su premijerskog mandata nezavisnost proglasili i Kosovo i Metohija i Crna Gora, da ne brani Ustav Srbije od Vojvodine", navedeno je u saopštenju.

"Isto tako, molimo gospodina Dušana Bajatovića, čije rukovođenje 'Srbijagasom' izaziva zgražavanje svih građana ove zemlje a budžetu nanosi nemerljivu štetu, da ne uči Vojvodinu kako se dobro posluje", naveo je Pokrajinski odbor DS.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
24° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи