Читај ми!

DSS: Nakaradni sistem u Vojvodini

Pokrajinski izbori su jedini način za prevazilaženje situacije u Vojvodini, a svako opiranje izborima vodi daljem izazivanju sukoba i secesiji Vojvodine, ocenila potpredsednica DSS-a Sandra Rašković Ivić.

Funkcionarka Demokratske stranke Srbije Sanda Rašković Ivić ocenila je da su pokrajinski izbori jedini izlaz za situaciju u Vojvodini.

"Jedini izlaz iz situacije u kojoj smo se našli leži samo u izborima i dubokim promenama koje bi nakon tih izbora usledile. Svako opiranje izborima vodi daljem izazivanju sukoba i secesiji Vojvodine", rekla je Sandra Rašković Ivić za agenciju Beta.

Ona je istakla da je pokrajnski premijer Bojan Pajtić pokazao "autokratičnost svog režima" tako što je "nepristojno odgovorio" građanima koji su se juče zatražili njegovu smenu.

Predsednik Vlade Vojvodine Bojan Pajtić, je povodom juče održanog mitinga "Stop razbijanju Srbije" u Novom Sadu, izjavio je da pokrajinske vlasti neće dozvoliti nikakve "ulične prevrate".

"Pre 25 godina Vojvodina je srušena na ulici, zatim je usledilo deset najtežih godina za Vojvodinu i Srbiju. Zahtevamo da se poštuju Ustav i zakoni, kako bi ova zemlja postala pravna država i od takvih zahteva nećemo odustati i nećemo dozvoliti nikakve ulične prevrate", kazao je Pajtić novinarima u petak u Subotici.

Sandra Rašković Ivić je istakla i da je u Vojvodini trenutno "nakaradni sistem", pošto, kao je ocenila, "Pajtić kontroliše oko dve trećine Parlamenta sa 10 odsto podrške građana Vojvodine".

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво