Читај ми!

Mirović: Deklaracija ugrožava interese Srbije

U trenutku kada je Srbija trebalo da pokaže jedinstvo, doneta je Deklaracija o zaštiti ustavnih i zakonskih prava Vojvodine, rekao potpredsednik SNS-a Igor Mirović. Deklaracija ima separatističku i nedemokratsku notu i njena namera je jasna - da se u Vojvodini stvori privatna država, kaže Mirović.

Potpredsednik Srpske napredne stranke Igor Mirović ocenio je da se Predlog deklaracije o zaštiti ustavnih i zakonskih prava Vojvodine pojavio u trenutku kada je Srbija trebalo da pokaže jedinstvo, jer su pregovori o Kosovu i Metohiji ušli u završnu, najosetljiviju fazu. Ta deklaracija ugrozila je nacionalne interese zemlje, kaže Mirović.

Gostujući na Televiziji Pink, Mirović je  istakao da je deklaracija ugrozila interese stabilnosti, jer je u trenutku kada se pregovara o Kosovu i Metohiji bilo primereno da se, kao u svakoj civilizovanoj zemlji, jedinstvo i sloga pretpostave pojedinačnim interesima.

Ocenio je da deklaracija ima separatističku i nedemokratsku notu i da je njena namera jasna - da se u Vojvodini stvori privatna država koja će biti podređena pojedincima i vladajućoj Demokratskoj stranci, a suprotstavljena državi Srbiji.

Prema rečima Mirovića, usvajanje deklaracije imalo bi izuzetne političke posledice, jer bi produbilo političku krizu u Vojvodini i stvorilo dodatnu tenziju između pokrajinske i centralne vlade.

Naveo je i da je pokrajinska vlada pred jučerašnji protestni skup u Novom Sadu stvorila psihozu da će doći do nemira, da se radi o nekakvom revolucionarnom pohodu, ali da je to na najbolji način demantovano, jer je skup prošao bez ijednog incidenta.

Mirović je ponovio da bi predsednik pokrajinske vlade Bojan Pajtić trebalo da podnese ostavku, posle čega bi bili raspisani pokrajinski izbori, na kojima bi građani pokazali svoju volju, a na nizu izbora u pojedinim mestima u Vojvodini, prema njegovim rečima, pokazali su da ne žele aktuelnu pokrajinsku vlast.

On je uveren da će biti nastavljen dijalog između Beograda i Prištine, jer je u interesu svih strana da pregovora bude, zbog čega će Beograd insistirati na tome da se oni nastave.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво