Читај ми!

Đilas: U Vojvodini nema separatizma

Dok Vladu Vojvodine vodi Demokratska stranka, u Vojvodini nema, niti će biti separatizma, rekao Dragan Đilas. Predsednik Pokrajinskog odbora DS-a Miroslav Vasin rekao da je na protestu u Novom Sadu bilo manje od 10.000 ljudi, i to većinom iz unutrašnjosti.

Predsednik Demokratske stranke Dragan Đilas izjavio je da u Vojvodini nema, niti će biti separatizma dok Vladu Vojvodine vodi Demokratska stranka.

"Pozivamo predsednika Vlade Srbije da prekine ovu farsu i fabrikovanje nepostojećih neprijatelja. Premijer treba da sedne sa, na osnovu Ustava, izabranim predsednikom Vlade Vojvodine i kroz razgovor reši probleme koji očigledno postoje", naveo je Đilas u pisanoj izjavi.

Đilas je, takođe, naveo da problem Srbije nije na severu, u Vojvodini, već na jugu zemlje - na Kosovu i Metohiji.

Vasin: Na mitingu manje od 10.000 ljudi

Predsednik Pokrajinskog odbora DS-a Miroslav Vasin izjavio je da je na protestu u Novom Sadu bilo manje od 10.000 ljudi, i to većinom iz unutrašnjosti.

Vasin je na konferenciji za novinare rekao da je u Novom Sadu bilo maltene više autobusa kojima su dovoženi učesnici mitinga, nego samih mitingaša.

"Najmanje je bilo građana Vojvodine i Novog Sada, a gradjani koji su autobusima dovedeni iz ostatka Srbije imaju isti legitimitet da traže promenu vlasti u Vojvodini kao što bi bio legitimitet Novosađana koji bi tražili smenu gradonačelnika Vranja", rekao je Vasin.

On je rekao da je na građanima Novog Sada da procene kome će verovati - svojim očima ili, kako je rekao, Vučićevoj policiji koja je procenila da je na mitingu bilo više od 30.000 učesnika.

"Ako je deklaracija koja poziva na poštovanje Ustava Srbije separatistička, onda se može reći i da je sam Ustav Srbije separatistički, a ako smo mi iz Vlade Vojvodine počinili separatistički akt pozivam da nas uhapse u skladu sa zakonom ove zemlje", rekao je Vasin.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво